Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – O societate pe care președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, o asemuiește unui copil cu o copilărie grea dar care, între timp, a ajuns la un majorat sănătos. Stau mărturie rezultatele, proiectele, investițiile, modernizările, oamenii competenți și cei care-și doresc să ajungă la AquaCaraș!

„E o societate care astăzi performează așa cum ar trebui să fie multe administrații și societăți care mai au capital de stat!”, a spus Romeo Dunca la Ziua Aquacaraș, marcată vineri. Prilej cu care cei mai buni angajați au primit diplome și premii în bani.

La 18 ani de activitate, societatea vrea să performeze și să aducă servicii tot mai bune. Prilej cu care directorul Gheorghe Filipescu le-a mulțumit angajaților pentru implicare, întrucât prin munca lor a fost posibil progresul din ultimii patru ani. La acel moment, Filipescu găsea o societate decapitalizată și cu pierderi mari. Acum AquaCaraș e pe plus, are capital și răspunde cerințelor societății, știind însă foarte bine că este loc de mai bine. „Alături de capitalizare, secretul managementului de calitate este munca și iar munca. Angajaților le mulțumesc pentru implicare, le doresc succes și îi asigur de tot sprijinul conducerii, pentru că locomotiva trebuie să-i ducă înainte, iar eu asta am făcut. Mulțumesc tuturor primarilor din județ și președintelui CJ fără de care rezultatele n-ar fi fost aceleași!”, afirmă Filipescu la ceas aniversar.

Momentul surprinde societatea în fața provocării de a finaliza proiectul fazat din 2012 pe care l-a preluat de la stadiul de 5%, aducându-l până spre 80%. Greutățile au fost cauzate în primul rând de constructori, însă AquaCaraș îl vrea finalizat, în paralel demarând proiectul regional pentru care, pe 21 decembrie 2022, a semnat finanțarea pe 1,03 miliarde lei. „Până acum, la proiectul regional au venit constructori serioși, dar stăm cu arma la picior. Noi am făcut tot ce depinde de noi, dar știm surprizele pe care le-am avut în trecut și pe care nu le vrem repetate.”, transmite șeful AquaCaraș noilor constructori.

În perioada următoare, vor fi date în folosință mai multe stații de epurare și uzinele de apă de la Caransebeș și Herculane. Acolo va fi nevoie de oameni care să se alăture celor 520 de angajați actuali, în privința cărora Filipescu e de părere ca utilajele să muncească pentru oameni, nu invers. În acest sens, anul acesta vor sosi 76 de utilaje în curtea societății la care în prezent sunt abonați aproximativ 25.000 de cărășeni. „Cetățenilor le transmit că societatea se străduiește să fie la nivelul așteptărilor lor pentru că suntem în slujba lor. Suntem în expansiune și ne dorim servicii de calitate!”, a încheiat Filipescu.

JCS-Ionel Ivașcu