Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – AquaCaraș va sponsoriza CSM Reșița cu suma de 100.000 de lei pe lună în anul competițional 2023/2024! Primarul Ioan Popa a spus în deschiderea conferinței de presă faptul că așteaptă și alte societăți comerciale să vină în sprijinul CSM Reșița, care nu face doar fotbal!

„În ceea ce privește CSM Reșița avem foarte multe secții, 7 la număr dacă nu mă înșel, 48 de antrenori și peste 650 de sportivi legitimați. Primul și cel mai important aspect pe care-l vreau să-l menționez este legat de faptul că prin bunăvoința lui Aurel Filipescu, a colegilor noștri de la AquaCaraș, a președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, am reușit să atragem o resursă financiară importantă ca și sponsorizare pentru a sprijini clubul de fotbal reșițean. CSM Reșița nu reprezintă doar acest oraș în Liga 2, reprezintă practic tot județul Caraș-Severin. Este o chestiune de normalitate, pe care eu personal o aștept de mulți ani. AquaCaraș este operatorul nostru de apă-canal, cu care avem o relație extrem de bună în ultimii ani. Mă bucur că ni s-a alăturat. Evident, jucătorii de fotbal vor avea pe echipament societatea AquaCaraș. Acesta sper să fie primul pas și totodată un semnal și pentru alte societăți comerciale să vină alături de CSM Reșița și să înțeleagă că au și beneficii de pe urma acestor acțiuni de sponsorizare. Vreau să menționez, încă o dată, că avem 48 de antrenori și peste 650 de sportivi la toate secțiile și acești bani nu merg toți în fotbal. Copiii din Banatul Montan au șansa să performeze în șapte sporturi diferite!”, a precizat primarul Popa.

„Suntem aici pentru oraș, echipă și județ și nu puteam fi decât alături de Ioan Popa pentru efortul pe care-l face în sport, dar și în alte domenii. Pasul este mic, dar sigur și trebuie să facem alții înainte și nu înapoi. Sponsorizarea către CSM Reșița se ridică la 100.000 de lei pe lună în anul competițional 2023/2024. AquaCaraș, în urma economiilor făcute în ultima perioadă și a progresului înregistrat, poate aloca această sumă lunară către CSM Reșița. Suntem alături de sport și suntem alături de primarul Ioan Popa!”, a declarat și Aurel Filipescu, directorul AquaCaraș.

„Corectitudinea în alocarea de bani către unitățile din județ face posibilă susținerea de activități sportive. Reșița este orașul cu cel mai mare număr de locuitori din județ și cu toate acestea, a trebuit să așteptăm mandatul din 2020 pentru ca, în sfârșit, Consiliul Județean să aloce către municipiul Reșița alte sume de bani în funcție de numărul de locuitori. Dacă în perioada 2016-2020 sumele alocate din rectificare pentru reședința de județ au fost destul de mici, începând cu mandatul meu lucrurile au intrat în normal nu numai pentru Reșița, dar și pentru celelalte orașe din județ. În acest fel, din cei 10 milioane de lei alocați de exemplu, Primăria Reșița a putut sprijini mai eficient activitățile sportive din județ, prin care, bineînțeles, și fotbalul reșițean. Consiliul Județean Caraș-Severin și toți consilierii acestuia, fără a ne uita la culoarea politică, vor vota la fel și la alocările viitoare. Efortul pe care-l face acum AquaCaraș în alocarea unei sume consistente pentru a susține echipa rosso-nerilor este posibil prin implicarea Consiliului Județean Caraș-Severin și a președintelui acestuia, care a făcut posibilă creșterea performanței acestei societăți pe de o parte, și recuperarea unor prejudicii importante suferite de societate în anii precedenți pe de altă parte.”, este mesajul lui Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru