Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În această lună, operatorul de apă scoate la licitaţie lucrări de 40 de milioane de euro, pentru aducţiune nouă, conductă nouă de ceramică cu garanţie 100 de ani, lucrări ce trebuie făcute înainte de începerea celor pentru tramvai! 

„Lucrările sunt finanţate prin POIM 2 şi sunt scoase la licitaţie chiar acum, în iulie. Facem aducţiune nouă de apă, vom avea conductă de ceramică cu garanţie un secol. La ora actuală luăm apă de la TMK şi plătim foarte mult pe lună, aşa că trebuie să avem aducţiune proprie. Mergem cu lucrările înaintea celor care se vor face pentru tramvai. Vineri am venit de la Bucureşti unde am clarificat tot ce se putea clarifica pentru aceste licitaţii“, ne-a spus Gheorghe Filipescu, directorul AquaCaraş.

Potrivit acestuia, în luna august urmează licitaţiile pentru lucrările de la Caransebeş, Oţelu Roşu şi Băile Herculane. „Luna viitoare scoatem la licitaţie lucrări în valoare de 15 milioane de euro la Caransebeş. Se va lucra inclusiv în celebra Valea Cenchii care nu are nici apă, nici canalizare. Dar vom face. Noi, AquaCaraş, nu primăria. Ştiu care este calitatea apei acolo, am fost să văd şi pârâul Dalci care poluează apa potabilă a Caransebeşului. Vom face aducţiune nouă şi apa va fi precum lacrima. Şi lucrările de la Oţelu Roşu şi Băile Herculane, împreună, sunt tot de 15 milioane de euro“, a precizat Filipescu.

În luna septembrie, AquaCaraş scoate lucrările pentru apă şi la Oraviţa, Moldova Nouă şi Anina, lucrări ce însumează 30 de milioane de euro. „Oamenii ne înjură peste tot, spunând că sunt lucrările AquaCaraş. Sunt ale constructorilor, dar la licitaţiile care urmează vom fi atenţi. Cert este că eu când am venit, stadiul lucrărilor în oraşe era undeva la 40 la sută. Le-am adus la 80 la sută şi am scăpat judeţul de infringement şi de povara de a returna 500 de milioane de euro, bani europeni. Asta a făcut Filipescu, nu altcineva. Mă bucur că am suportul preşedintelui Romeo Dunca în tot ce fac. Este omul care îmi spune: fă tot ce se poate pentru a rentabiliza societatea, pentru a face lucruri de durată“, ne-a mai spus Gheorghe Filipescu, directorul AquaCaraş.

JCS-Nina Curiţa