Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Impactul noii magistrale de gaz care trece și prin județul nostru, legând Orșova de Caransebeș, va fi unul uriaș din punct de vedere economic, inclusiv asupra turismului din stațiunea Băile Herculane!

Deputatul liberal cărășean Dumitru Rujan vorbește despre impactul pe care-l va avea construcția noii conducte de transport de gaz, promisă și în campanie, pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa, care va  fi realizată de Transgaz și care va include alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică!

În Caraș-Severin, conducta va trece prin municipiul Caransebeș, prin stațiunea Băile Herculane și prin comunele Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni și Obreja.

„O nouă promisiune îndeplinită! A fost semnată autorizația de construire a conductei de transport gaze naturale care va fi realizată de Transgaz! Începe construcția, ne apucăm de treabă, există și finanțare pentru asta, inclusiv din Fondul pentru Modernizare. Conducta va trece prin județele Caraș-Severin și Mehedinți“, a declarat deputatul cărășean, completând cu faptul că noua magistrală de gaz va alimenta, în localitățile cărășene prin care trece, aproximativ 12.000 de consumatori casnici, 136 de instituții publice – școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale etc. – și în jur de 231 de agenți economici. În județul vecin, se estimează branșarea a 15.500 de consumatori casnici, a 94 de instituții publice și a 113 agenți economici.

În plus, potrivit oficialului liberal, „execuția acestei conducte de transport va genera un impact socio-economic pozitiv prin alimentarea cu gaze naturale a stațiunii turistice Băile Herculane, crearea de noi locuri de muncă pe perioada de construcție, crearea posibilităților de câștiguri suplimentare pentru locuitorii zonei prin atragerea de investitori și valorificarea superioară a masei lemnoase, ridicarea gradul de confort al locuitorilor, atragerea de venituri suplimentare la bugetul statului și la bugetele locale. Efectele pozitive se vor vedea și asupra activității furnizorilor locali de servicii, cum ar fi unitățile de cazare, și creșterea contribuției acestora la veniturile administrațiilor publice locale, pe perioada implementării proiectului, dezvoltarea turismului în zonă, stimularea dezvoltării economiei locale prin asigurarea unei surse de energie nepoluantă, dar și asigurarea unui mediu sănătos prin reducerea gazelor cu efect de seră“.

Iar după începerea exploatării gazului din Marea Neagră, vom consuma gazul românesc în casele românilor, crede cel mai tânăr deputat liberal din județ.

JCS-A.M.