Caraş-Severin, Romania

BUCOVA – Sub sloganul „Păstrăm Bistra curată”, oameni inimoși au ecologizat albia râului la Bucova!

Este vorba despre acțiunea desfășurată pe 30 aprilie de membrii Asociației Pescarilor Sportivi Bega Poieni, alături de alți iubitori ai naturii din localitatea Bucova, în frunte cu primarul Romeo Rãduțã si cu viceprimarul Gheorghe Tuștean. Împreună au ecologizat o porțiune a albiei râului Bistra Ardealului, pe raza comunei. Participanții s-au întâlnit la ora 9 în dreptul Pensiunii Mimi și, după un scurt instructaj urmat de împărțirea materialelor necesare, au demarat acțiunea de ecologizarea zonei. Materialele necesare au fost asigurate gratuit de către organizator, Asociația Pescarilor Sportivi Bega Poieni, respectiv de către Primăria Băuțar.

„Mulțumim pe această cale autorităților locale, în special primarului Romeo Răduță, pentru tot sprijinul acordat, cât și tuturor participanților, pe care îi așteptăm și la următoarele acțiuni”, scriu cei de la Bega Poieni.

Conform contractului pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ, încheiat între Agenția Națională pentru Pescuit si Acvacultură (A.N.P.A.) și Asociația Pescarilor Sportivi Bega Poieni în anul 2019, aceasta din urmă gestionează pescuitul recreativ în zona de pescuit Râul Bistra Ardealului mijlociu, de la Canton Silvic Bucova până la Voislova, în lungime de 40 km.

JCS-Ionel Ivașcu