GÂRNIC – Proiectul de la Gârnic este 80% realizat. Primăria vrea o ramificație spre Padina Matei. Din discuția cu primarul Nicolae Tismănariu reținem că proiectul aflat în lucru se ridică la valoarea de un milion de euro, fiind finanțat prin PNDL 2!
Este vorba despre o rețea în lungime de 10 km pentru care, în prezent, sunt așteptate să sosească cele două bazine și stația de pompare. În estimarea primarului, rețeaua care va deservi 266 de gospodării va fi gata până la sfârșitul anului. Tot atunci primăria intenționează să demareze, pe cont propriu, lucrări de racordare la rețeaua de la Gârnic a unei părți a localității Padina Matei. De notat că aici apa curentă a fost introdusă încă din 2002 însă, în perioade de secetă, sursa de apă scade, nefăcând față solicitărilor. Motiv pentru care primăria vrea să tragă o conductă de la rețeaua din Gârnic peste dealul care separă cele două localități. În vederea acestui obiectiv, anul trecut primăria a achiziționat 3,5 km de conducte și bazinul de captare. Anul acesta se dorește cumpărarea de pompe și ce mai e necesar pentru ca, ulterior, să poată demara lucrările pe cont propriu, cu utilajele primăriei. „Tot ce s-a cumpărat până acum se ridică la valoarea de 300.000 de lei costurile fiind suportate din bugetul local. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 1,2 milioane de lei, incluzând și costurile lucrării. Din bazinele de apă de sus, vom trage o conductă și spre Padina Matei”, am aflat de la primarul Tismănariu.
Din declarația sa mai reținem că, recent, primăria a depus un proiect pe Programul „Anghel Saligny” de introducere la Padina Matei a rețelei de canalizare, prevăzută cu stație de epurare. Viitoarea rețea va avea lungimea de 8,6 km și va deservi 268 de gospodării. Și la Gârnic se are în vedere introducerea canalizării. Deocamdată însă prioritare sunt lucrările la rețeaua de apă și la străzile din localitate.
Mai amintim că, în comună, sunt în lucru și alte proiecte. La Gârnic și Padina Matei se lucrează la drumuri, în lucru fiind și Drumul Comunal 49, lucrări despre care vom mai scrie.
JCS-Ionel Ivașcu