Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Printre alte obiective, Primăria Prigor are în vedere alimentarea cu apă și canalizarea!

Unul dintre proiectele pe „Anghel Saligny” vizează înființarea prin foraj a rețelei de apă în satul Putna, respectiv suplimentarea sursei de apă la Prigor, Pătaș și Borlovenii Vechi. În aceste localități există apă de la cișmea și branșamente la gospodării. Capacitatea este însă redusă față de solicitări, fapt care impune suplimentarea sursei de apă. Lucru care se va face între punctul de captare a apei și punctele de înmagazinare a acesteia. Este vorba despre o distanță totală de 10 km, pe care urmează a fi introdusă o conductă suficient de largă pentru a asigura necesarul celor trei localități. Proiectul prevede inclusiv realizarea de branșamente individuale, ceea ce înseamnă contorizarea consumului de apă și plata în funcție de acesta.

Tot la Putna se vrea și înființarea rețelei de canalizare printr-un alt proiect pe „Anghel Saligny”. Din declarația primăriței Simona Miclău, am reținut că viitoarea rețea de la Putna va fi pompată în rețeaua existentă la Prigor. Prin același proiect, aceasta va fi dotată cu stație de epurare cu capacitate suficientă pentru a deservi ambele localități. De notat că, la Prigor, canalizarea s-a făcut mai demult prin forțe proprii care însă s-au dovedit prea mici pentru a o dota și cu stație de epurare. „Anghel Saligny” însă se dovedește o bună sursă de finanțare pentru a continua ceea ce s-a început mai demult.

Simona Miclău ne-a vorbit și despre lucrările aflate în derulare prin PNDL 2 de asfaltare a drumurilor comunale 38, Prilipeț-Pătaș-Borlovenii Vechi cu legătura spre Borlovenii Noi, și 39, Borlovenii Vechi-Prigor. „60% din proiect este executat. Este de lucru în intravilanele localităților, unde trebuie pus stratul de asfalt de uzură și refăcute rigolele. Între Borlovenii Vechi și Borlovenii Noi este de lucru la stratul de uzură, rigole și parapeți!”, a precizat Simona Miclău.

Pe lângă aceste obiective, primăria are în vedere reabilitarea căminelor culturale din Pătaș și Borlovenii Vechi, precum și achiziția unui buldoexcavator.

JCS-Ionel Ivașcu