Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Andrada Dință, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Reșița, secția lupte, a obținut finanțare prin programul MOL de promovare a talentelor pe anul 2023! Alături de Andrada, și atletul Lucian Ștefan, de la CSȘ Caransebeș, a fost inclus în acest proiect, datorită rezultatele extraordinare obține în ultima perioadă!

S-a înregistrat un record de înscrieri la Programul MOL de promovare a talentelor: peste 2000 de tineri au solicitat finanțare în valoare de peste 6,9 milioane de lei.

„Din 764 de proiecte au fost selectate 226 din domeniul arte și sport. În județul Caraș-Severin au obținut finanțare doi sportivi, unul de la secția de lupte și celălalt de la secția de atletism. Ne bucură că Andrada Dință a reușit să obțină această finanțare și poate să fie un exemplu și pentru ceilalți sportivi talentați să acceseze fonduri prin programul MOL. Pentru noi este o premiere acest tip de finanțare și cu siguranță vom încerca să mai accesăm fonduri și pentru alți luptători de la club. Îi doresc succes Andradei și sper să aducă cât mai multe medalii pentru Reșița.”, a declarat antrenorul Florin Dință, tatăl micuței luptătoare.

Programul „Mol de Promovare a Talentelor 2023” este organizat anual de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de către compania MOL România. Prin acest program se oferă sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați în sport și artă, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei. Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru achiziționare de materiale, echipament sau pentru acoperirea cheltuielilor de transport în vederea participării la concursuri, cantonamente, festivaluri sau alte evenimente de profil. În cadrul celor 18 ediții ale programului, în perioada 2006-2023, MOL a pus la dispoziția a 3811 de tineri talentați finanțare totală în valoare de peste 6.600.000 de lei.

JCS-Ștefan Moraru