Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Influențele etilice la serviciu, fumatul în spații publice închise și neregulile la casele de marcat au fost sancționate contravențional!

Veselia de weekend a avut și tonuri de ilegalitate, pe care oamenii legii le-au surprins sâmbătă, 18 martie, între orele 18.00 și 22.00, cu prilejul unei acțiuni cu efective mărite, derulate în municipiul Caransebeș. Polițiști de la serviciile Rutier, Ordine Publică și de Investigare a Criminalității Economice s-au alăturat celor din municipiu, însoțiți de jandarmi cărășeni, în cele 4 ore fiind legitimate 130 de persoane, verificate 16 societăți comerciale și oprite pentru control în jur 60 de autovehicule, 62 de conducători auto fiind testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

„În urma verificărilor au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.000 de lei, dintre care 6 pentru încălcarea regulilor de conviețuire socială, 18 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, 2 pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor, bunurilor și persoanelor, 9 pentru fumatul în spații comerciale publice închise și 3 pentru nerespectarea normelor privind utilizarea caselor de marcat fiscale!“, informează Poliția județului.

Pe lista sancțiunilor figurează 7, în valoare de peste 19.000 de lei, aplicate unor firme pentru nereguli identificate la aparatele de marcat electronice fiscale – diferențe în plus sau în minus între raportul fiscal informativ și monetarul existent în casierie –, precum și pentru nerespectarea interdicției privind fumatul în spațiile închise. Tot la firme, unul din agenții de securitate a fost amendat pentru nerespectarea obligațiilor de serviciu, întrucât la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Iar altă firmă „a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea obligației de dotare a agentului de securitate cu uniformă de serviciu inscripționată cu însemnele societății de pază“, precizează IPJ, potrivit căruia acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității continuă și în perioada următoare.

JCS-A.M.