Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – A pățit-o un bărbat de 51 de ani, care a dat vineri dimineața foc câmpului unde terminase de recoltat, în apropiere de Bucoșnița!  Ghinionul lui că pe acolo patrula un echipaj de poliție de la Biroul Drumuri Naționale și Europene, care a văzut tot ce s-a întâmplat!

„Din această cauză se formase o perdea de fum care, în proximitatea drumului național, risca să pună în pericol siguranța traficului rutier, iar focul se putea extinde pe o suprafață mai mare. Polițiștii i-au cerut bărbatului în vârstă de 51 de ani să ia măsuri urgente pentru a stinge focul și l-au sancționat ulterior cu amendă contravenţională în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195 din 2005 privind protecţia mediului.”, informează IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii cărășeni avertizează din nou  că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după ce se obţin aprobările cerute de legislaţia în vigoare. „Conform legii, proprietarii și deținătorii de terenuri au obligația de a nu arde miriştile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităților competente pentru protecţia mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor comunitare pentru situaţii de urgenţă. Arderea miriştii se face cu respectarea mai multor măsuri printre care și izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier. Vă rugăm să respectați legislația, să nu puneți în pericol siguranța rutieră, siguranța mediului înconjurător sau a altor bunuri!”, se mai precizează în comunicatul celor de la Poliția Caraș-Severin.

JCS-L.A.