Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Acestea le-au fost înmânate, azi, de către președintele BEJ, în cadrul unei ședințe festive, la Consiliul Județean!

Mulțumind prefectului Ioan Dragomir și întregului aparat tehnic pus la dispoziție pentru buna desfășurare a alegerilor din 9 iunie, judecătorul Ion Cristinel Ungureanu le-a înmânat celor prezenți certificatele doveditoare ale alegerii în calitatea de președinte al Consiliului Județean și de consilieri județeni, nu înainte de a-i felicita, urându-le totodată succes în activitatea pe care urmează să o desfășoare.

Deputatului Silviu Hurduzeu i-au fost înmânate două certificate, cel de președinte al CJ și cel de consilier județean, acestuia urmându-i cei 14 consilieri PSD în ordinea de pe lista de candidaturi, cei 12 consilieri ai PNL, cât și cei 4 ai AUR, singurul grup integral prezent la eveniment. Celor absenți urmează a le fi remise certificatele prin intermediul reprezentanților PSD și PNL în BEJ. Mulțumind BEJ și Instituției Prefectului pentru felul în care au organizat aceste alegeri, atipice ținând cont că au fost comasate cu cele europarlamentare, președintele ales al CJ, Silviu Hurduzeu, a declarat: „Pe fond, procesul electoral s-a desfășurat bine în județ. Mă bucur foarte mult că ați reușit să asigurați buletine de vot pentru toți cetățenii care erau înscriși, fie în listele electorale permanente, fie în listele suplimentare, pentru că exista riscul să fie o mare problemă în unele localități din județ!“

În scurta sa intervenție din finalul ședinței, Hurduzeu a ținut să-și felicite și viitorii colegi și să le ureze mult succes în activitate. „Îi asigur că din partea mea va exista și respect, și înțelegere, chiar dacă provenim de la partide politice diferite. Campania electorală s-a terminat. Sigur, o să primim mandatele undeva în luna octombrie, poate până atunci ședințele de consiliu și declarațiile vor fi mai calme. Eu vă asigur, pe cei care ați intrat în Consiliul Județean că, atunci când vom începe noua legislatură, lucrurile vor sta cu totul altfel!“, a precizat acesta.

Din partea grupului PNL a luat cuvântul Mircea Teodorescu, care a apreciat activitatea activitatea BEJ și faptul că alegerile s-au desfășurat într-un mod corect, fără incidente majore, opinie împărtășită și de consilierul AUR, Paul Purea. La rândul său, secretarul de stat Daniel Surdu, candidat pe listele comune PSD-PNL pentru europarlamentare a adăugat: „Vreau să le mulțumesc atât partenerilor de guvernare, cât și colegilor pentru cum s-au comportat în această campanie electorală pentru europarlamentare, cât și oamenilor care au fost prezenți la vot, în număr foarte mare, pentru că scorul pe care l-am obținut în Caraș-Severin este unul extraordinar!“

Componența viitorului Consiliu Județean, a cărui activitate va începe în toamnă este următoarea: PSDIonuț-Mihai Popovici, Constantin-Flavius Nedelcea, Marius-Adrian Isac, Mariana-Gabriela Stuparu, Ioan Crina, Mihai Bona, Elena Borchescu, Viorel Bașag, Bogdan Miloș, Dan-Ioan Sîrbu-Klecs, Petru-Valentin David-Izvernar, Ionela-Ancuța Pascu, Gheorghe Stoichescu, Camelia-Elena Ene; PNLRomeo-Dan Dunca, Ovidiu Rădoi, Ioan Cojocariu, Vasile-Liviu Brumar, Doru-Sorin Coșei, Mircea Teodorescu, Felicia Quint, Ovidiu-Cristian Chimigeriu, Viorel Lolea, Andrei Apostol, Ovidiu-Petru Bistrian, Adrian-Laurențiu Dacica; AURIlie-Bebe Iova, Paul Purea, Sandra Țepurică, Sergiu-Ionuț Crețan.

JCS-Walter Fleck