Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În cele câteva zile de sărbătoare, tabloul rutier al județului este unul impresionant dintr-un motiv trist. Inconștiența la volan, și nu doar acolo, a tras, de Iepuraș, amenzi de 175.000 de lei și câteva zeci de dosare penale, predominând infracțiunile contra persoanei, contra patrimoniului și cele rutiere!

În perioada sărbătorilor, între 14 și 17 aprilie, polițiștii cărășeni au derulat 67 de acțiuni și controale, în urma cărora fiind aplicate 471 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 175.000 de lei. Iar pentru abaterile constatate la regimul rutier, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au intervenit la 193 de solicitări, dintre care 144 primite prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

„În această perioadă, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a 10 fapte penale, fiind înregistrate 42 de infracțiuni, dintre care 16 infracțiuni contra persoanei, 14 contra patrimoniului și 11 infracțiuni la regimul circulației rutiere!“, informează Poliția județului, exemplificând cazul câtorva conducători de vehicule surprinși sub influența alcoolului, a drogurilor, unii fără permis.

Luni seară, la ora 22.57, la Plugova, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din Mehedinți a fost tras pe dreapta, etilotestul indicând în cazul conducătorului auto un rezultat de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru prelevarea de probe, iar cercetările continuă în cadrul dosarului penal pentru conducere sub influența alcoolului.

În noaptea de 16 spre 17 aprilie, la ora 2.20, la vederea unui echipaj de poliție, conducătorul unui moped care circula pe DN 57, la Moldova Nouă, a sărit de pe vehicul, intrând într-o benzinărie. Oamenii legii l-au identificat rapid, fiind vorba despre un tânăr de 21 de ani din oraș, în cazul căruia alcooltestul a indicat un rezultat de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, unde a refuzat recoltarea. De asemenea, tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz!“, precizează IPJ.

Sâmbătă, 15 aprilie, la ora 13.20, pe strada Făgărașului din Reșița, a fost tras pe dreapta autoturismul condus de un tânăr de 29 de ani din Ezeriș, în cazul căruia aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv pentru THC. Din acest motiv, tânărul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe.

Tot sâmbătă, la ora 13.29, autoturismul condus de alt tânăr de 24 de ani a fost tras pe dreapta pe Bulevardul Muncii din Reșița, DrugTest-ul indicând un rezultat pozitiv pentru amfetamină. Și acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În dimineața zilei de sâmbătă, la ora 8.40, la Soceni, a fost oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani, oamenii legii putând constata că permisul acestuia figura ca reținut. Iar în noaptea de 15 spre 16 aprilie, la ora 0.20, alt conducător auto, un tânăr de 22 de ani, a fost prins la volan, pe DJ 571A, la Moldovița, deși avea permisul de conducere reținut. Ambii s-au ales cu dosare penale.

Vineri, 14 aprilie, la ora 18.15, autoturismul condus de o tânără de 19 ani din Moldova Nouă a fost oprit pentru control pe DN 57, în oraș. „În cazul acesteia, la testarea DrugCheck, dispozitivul a indicat rezultat pozitiv pentru THC. Conform procedurii, tânăra a fost condusă la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit!“, precizează oamenii legii.

Într-un alt caz, în 14 aprilie, la ora 11.20, polițiștii din Caransebeș au observat, pe strada Ardealului, un autoturism care, la vederea echipajului de poliție, a virat dreapta, pe o altă stradă. Oamenii legii au pornit în urmărirea mașinii, aceasta fiind oprită pe strada Pavel Chinezu. La volan se afla un bărbat de 53 de ani care nu avea permis pentru nicio categorie, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal. Iar la miezul nopții anterioare, polițiștii bocșeni au tras pe dreapta, pe strada 1 Decembrie 1918 din oraș, autoturismul condus de un bărbat de bărbat de 49 de ani care nu doar că avea permisul de conducere anulat, ci a „reușit“ să obțină la alcooltest un rezultat de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

JCS-A.M.