Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Chifteluțe, musaca? Rețetele cu carne tocată satisfac toate gusturile. Carnea tocată este un ingredient nelipsit din bucătăria românească, iar cea de la AGIL nu trebuie să lipsească din bucătăria ta!

Fie că alegem să o preparăm sub forma tradiţionalelor sărmăluţe, a dovlecelului umplut, a chiftelelor delicioase sau a ardeiului umplut, carnea tocată de la AGIL este la mare căutare. Preparatele cu carne de la AGIL sunt bine condimentate și pot fi servite ca atare sau alături de o garnitură din legume ori salate. AGIL: noi avem grijă de gustul tău!

Musaca de cartofi!

600 g cartofi, 400 g carne tocată, 100 g unt, 100 ml lapte, 100 ml suc de roșii, 2 cepe, ulei de măsline, sare, piper. Preparare: Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert. După ce s-au fiert se pasează și se freacă cu unt și lapte. Se adaugă sare după gust. Se curăță cepele și se toacă mărunt. Se încing 3 linguri de ulei, se prăjește ceapa 1 minut și se adaugă carnea tocată. Se pune sare și piper și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic până scade. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se ia jumătate din cantitatea de piure, se pune în tavă și se nivelează, cât să acopere toată suprafața tăvii. Se pune toată cantitatea de carne și se întinde pe toată foaia de piure. Se acoperă cu restul de piure. Se coace 30 minute la foc moderat.