Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În perioada 15-17 noiembrie, Școala Federală de Antrenori (SFA) a organizat un nou modul pentru cei 25 cursanți ai licenței UEFA A. Cele 20 ore ale Modulului 2 au fost dedicate condiției fizice în fotbal. Printre cei 25 de cursanți se află și reșițeanul Adrian „Joe” Enășescu, fostul tehnician cu care Progresul Ezeriș a promovat în Liga 3 și actualul antrenor de la grupele de copii și juniori de la CSM Reșița!

„La prima impresie despre modul, dacă ne referim la partea fizică, am studiat lucruri interesante, nu neapărat noi. Cercetarea în domeniul pregătirii fizice, evoluția, metodele de antrenament, toate țin pasul cu fotbalul modern. Acest lucru am studiat la acest curs și aș dori să precizez faptul că școala românească de antrenori a progresat mult în ultima perioadă și este văzută din ce în ce mai bine de specialiștii de afară. Am avut parte de cursuri ținute de un doctor, un preparator fizic care a activat la naționala României, la Schalke 04 și Stuttgart în Germania. Deci, dr. Papadopoulos are o foarte mare experiență în domeniul pregătirii fizice și este clar faptul că a transmis niște lucruri pe care poate trebuia să le știm deja, care țin de pregătirea modernă. Următorul modul va fi în perioada 12-15 decembrie, practic în fiecare lună va fi câte un curs până la examenul final din luna iulie de anul viitor. La aceste cursuri mai participă foști fotbaliști care au activat în Liga 1, iar printre cei mai cunoscuți i-aș putea aminti pe Andrei Prepeliță, Laurențiu Rus de la Dinamo sau Paul Batin”, a declarat antrenorul Adrian Enășescu.

Lector la acest modul a fost dr. Christos Papadopoulos, cunoscut pentru activitatea sa impresionantă în cercetare, predare și în munca sa în domeniul pregătirii fizice la cluburi de fotbal din Germania (Schalke 04 și VfB Stuttgart), Emiratele Arabe Unite (Al-Nasr SC), Belarus (Dynamo Brest), Cipru (Aris Limassol), dar și la echipa națională a României între anii 2016-2017.

JCS-Ștefan Moraru

Explicație foto: Adrian Enășescu (rândul de jos, al treilea de la stânga la dreapta)