Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Managerul Bibliotecii Naționale a României va participa la evenimentele organizate marți, 15 noiembrie, cu ocazia aniversării a 70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița!

Primul eveniment cu caracter festiv se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Județean începând cu ora 10, în prezența istoricului Adrian Cioroianu. Apoi iubitorii istoriei și literaturii sunt invitați în aceeași zi la Muzeul Banatului Montan. Cu începere de la ora 17, Adrian Cioroianu va lansa cărțile ,,Cea mai frumoasă poveste” și ,,A fost odată ca niciodată partidul comunist român. Pentru o istorie dezinhibată a viitorului luminos”.

„Organizarea bibliotecii publice din Reșița s-a făcut în baza Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 1542 privind măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea activității bibliotecilor din Republica Populară Română, adoptată în cadrul ședinței din 28 decembrie 1951. Cu prilejul aniversării a 70 de ani, secțiile bibliotecii vor găzdui expoziții de carte despre istoria bibliotecilor din Banat și ale scriitorilor bănățeni de lângă noi”, aflăm de la Clara Constantin, managerul Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici”, despre evenimentul organizat cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

JCS-I.I.