Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Iosif Ciuciuc: „Suntem blocați! Ne așteptăm că următorul pas va fi să se închidă fabrica!”

Conform liderului Sindicatului „Vatra”, conturile societății au rămas blocate în privința aprovizionării cu materii prime și a desfacerii produselor. Context în care TMK Artrom nu va mai putea funcționa. Iosif Ciuciuc vorbește chiar despre un „sechestru” pus pe tot ce ține de proprietățile societății. Concret, nici mașinile TMK-ului nu mai au voie să iasă în oraș, în condițiile în care TMK asigură apa brută pentru uzina de apă a orașului, însă oamenii n-au cu ce să se deplaseze pentru a rezolva probleme curente la Lacul Grebla.

„Sigur că înțelegem că sunt măsuri luate de Uniunea Europeană, dar în condițiile astea nu putem să stăm. Noi am fost de bună credință pentru că am așteptat ca lucrurile să se rezolve. Măcar să ne spună cineva că problema se va rezolva”, declară Iosif Ciuciuc.

Pentru perioada următoare, sunt anunțate noi proteste al căror calendar va fi stabilit vineri, 1 aprilie. Nu e păcăleală! Sunt anunțate proteste mai întâi în fața Prefecturii Caraș-Severin, după care se va merge la București. „Dacă alții ne încalcă drepturile, noi nu vrem să încălcăm legea. Am făcut demersuri pentru a protesta la București săptămâna viitoare. Când vom obține autorizația, vom acționa în consecință”, a încheiat liderul „Vatra”.

JCS-Ionel Ivașcu