Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În acest weekend au curs dosarele penale pentru alcool sau alte substanțe interzise la volan, unele dintre ele fiind pentru fapte comise pe DN 6, chiar de șoferi de TIR!

Începem lista inconștienților cu un cetățean polonez, de 38 de ani, care a fost raportat la 112 de un participant la trafic, pentru modul haotic în care conducea un ansamblu de vehicule, pe DN 6, pe direcția Orșova-Caransebeș. Oamenii legii l-au tras pe dreapta la Mehadia, sâmbătă, la ora 14.40, unde aparatul etilometru a indicat un rezultat de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au transmis mulțumiri participantului la trafic care a apelat la 112, ajutând astfel prevenirea la timp a unor eventuale incidente nefericite.

Iar vineri, la 9.51, un cetățean bulgar de 54 de ani a fost surprins conducând un ansamblu de vehicule pe DN 6, în afara localității Constantin Daicoviciu, deși consumase băuturi alcoolice. Acolo, polițiștii de la Biroul de Drumuri Naționale și Europene l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital, pentru prelevarea de probe biologice, le-a fost suspendat dreptul de a conduce, fiindu-le întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Într-un alt caz surprins sâmbătă, la ora 12.20, pe DN 6, polițiști de la Biroul de Drumuri Naționale și Europene au tras pe dreapta, la Slatina Timiș, un autoturism condus de un cetățean bulgar de 37 de ani. Aparatura oamenilor legii l-a „mirosit“ pe cel de la volan vizavi de consumul de psihoactive, „rezultatul analizelor toxicologice efectuate ca urmare a prelevării mostrelor biologice la unitatea medicală constituind probă în dosarul penal. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.“, precizează Poliția județului.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.40, polițiștii din Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe strada Hațegului, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Caransebeș, care a fost testat cu aparatele din dotare, obținând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul, existând inclusiv suspiciuni că ar fi consumat substanțe psihoactive. Așa a ajuns tânărul la spital, pentru recoltarea de probe, s-a ales cu dosar penal și a rămas fără permis, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce.

Alt bărbat de 32 de ani, din Anina, a produs un accident pe strada Libertății din oraș, vineri, la ora 15.00. Potrivit oamenilor legii, acesta a acroșat un autoturism parcat regulamentar, avariindu-l. Surpriza a venit odată cu testarea cu etilometrul, bărbatul obținând un rezultat de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, protagonistul incidentului urcase la volan deși n-avea nici permis. Așa că s-a ales cu un dosar penal ceva mai consistent, pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Sâmbătă, la ora 17.40, tot polițiștii din Anina au încercat să tragă pe dreapta un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, pe strada Orașul Nou. Omul însă n-a oprit de bună voie, încercând să fugă. A fost însă prins și condus la sediul Poliției, unde a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, autoturismul pe care-l conducea nu era înmatriculat în circulație. Așa că bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce, acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1.00, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani, din Anina, a fost tras pe dreapta la Oravița, pe strada Cloșca. „Acesta avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital. Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal.“, precizează sursa citată.

Șirul dosarelor penale prezentate se încheie cu cel al unui bărbat de 55 de ani, surprins conducând un autoturism fără numere de înmatriculare, pe DJ 608C, în comuna Teregova, sâmbătă, la ora 10.15. După ce l-au oprit, polițiștii au putut constata, pe lângă că autoturismul nu era înmatriculat, faptul că omul nu avea nici permis de conducere. Fapt pentru care s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și a unui autovehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

JCS-A.M.