Cei mai mulţi dintre bugetarii concediaţi au apelat la serviciile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în lunile octombrie (19 persoane), martie (18 persoane), august (17 persoane), iulie şi septembrie (câte opt).
„În prezent, din cele 97 de persoane din sistemul bugetar intrate în evidenţa AJOFM, 86 primesc o indemnizaţie de şomaj, şase au fost angajate, una a renunţat la şomaj pentru a pleca în străinătate, iar pentru alţi cinci indemnizaţia a expirat“, a spus Caius Isac, directorul executiv al AJOFM Caraş-Severin. Totuşi, numărul concedierilor era mult mai mare, cel puţin la nivel declarativ.
Diferenţa de la 97 la 483, fie sunt posturi vacante care au fost „eliberate“, fie instituţiile respective nu au depus actele la AJOFM. În topul celor care au anunţat concedieri se află CFR Marfă (126 de persoane), Poliţia Comunitară Reşiţa (123) şi Consiliul Local Băile Herculane (82). „Unităţile care au anunţat concedieri masive, ca număr total, au făcut acest lucru treptat, câte 10 sau 20 de persoane, asta ca să nu poată fi vorba despre concedieri colective“, a mai spus Isac.
Totuşi, rămâne întrebarea: câţi bugetari au fost concediaţi cu adevărat?
Anca Preda