Chiar dacă ştiu că mâncărurile de tip fast-food nu sunt cele mai recomandate, reşiţenii preferă astfel de meniuri. Gătite rapid, şi mult mai ieftine decât cele servite într-un restaurant din localitate, preparatele din fast-food-uri sunt pe placul reşiţenilor.
Din acest motiv, unităţile de acest tip sunt pline de reşiţeni, în special la orele amiezii. Fie comanda este preluată telefonic, şi transportată la domiciliu, fie este servită în incinta unităţii. „Avem deja clienţii noştri fideli, cărora am ajuns să le cunoaştem gusturile pentru că fac zilnic comenzi. Servim în unitatea noastră atât preparate la minut, cât şi meniuri tradiţionale, supe, ciorbe, salate etc., la preţuri accesibile buzunarelor“, ne-a spus Florentina Gavrilă.
Cei mai fideli clienţi rămân totuşi tinerii, care, înlocuiesc rapid prânzul gătit în casă cu o shaorma sau un hamburgher. Dacă vânzările au fost bune pentru patronii acestor unităţi alimentare şi pe perioada vacanţei de vară, odată cu începerea şcolii, încasările vor creşte cu siguranţă.
„Pentru că nu întotdeauna am timp să-i pun fiului meu pacheţel la şcoală, sau mai bine spus, nu acceptă, atunci îi dau bani pentru un hamburgher şi un suc, pe care şi le poate cumpăra fie în pauze, fie dimineaţa, înainte de începerea cursurilor. Chiar dacă nu agreez acest tip de mâncare, îi mai permit copilului meu să mănânce astfel de preparate“, ne-a spus reşiţeanca Maria Szabo.
La sfârşitul săptămânii vânzările merg bine şi seara, atunci când tinerii ies la terase în oraş sau la discotecă. Pentru că majoritatea fast-food-urilor au program non-stop, shaorma şi răcoritoarele se vând ca „pâinea caldă“ în acest interval orar.
Roxana Nafiru
[email protected]