În articolul „Primărie, pierdut terenuri“ publicat recent în Jurnal de Caraş-Severin scriam despre terenul de 300 de mp aflat în curtea Colegiului Economic al Banatului Montan care a intrat în proprietatea Turist Semenic şi din cauza căruia lucrările de investiţii ar putea fi sistate. Informaţiile relatate atunci au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de viceprimarul Sorin Simescu şi Liviu Timofte, directorul Direcţiei de Patrimoniu. Iată că acum, aproximativ o săptămână mai târziu, Maria Gorcun, administratorul Turist Semenic a venit cu anumite precizări la toate afirmaţiile de atunci.
Potrivit Mariei Gorcun „intabularea s-a făcut în baza unei hotărâri judecătoreşti din anul 1995, care contrar afirmaţiilor lui Liviu Timofte, nu se prescrie. Ţin să menţionez faptul că terenul a fost în proprietatea statului până în urmă cu 14 ani când a devenit proprietatea Turist Semenic.
Dreptul de proprietate a fost intabulat la Cartea Funciară în data de 16 ianuarie 2009“. Pentru a veni în sprijinul afirmaţiilor făcute anterior, administratorul Gorcun a venit şi cu o poziţie oficială din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) din Caraş-Severin.
Conform documentului realizat de OCPI şi semnat de directorul Gheorghe Roşeţi: „înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate în favorul Turist Semenic s-a făcut având la bază sentinţa civilă nr.4.058 pronunţată în şedinţa publică din 7 septembrie 1995 de către Judecătoria Reşiţa, sentinţă definitivă şi irevocabilă. În ceea ce priveşte faptul că la momentul la care s-a purtat procesul Turist Semenic a renunţat la capătul de cerere privind intabularea dreptului său de proprietate în cartea funciară, atâta timp cât instanţa a atribuit dreptul de proprietate asupra terenului şi asupra construcţiilor, beneficiarii au posibilitatea de a uza de dreptul dobândit când doresc, prin achitarea taxelor aferente acestui serviciu“.
De asemenea, Maria Gorcun atrage atenţia şi asupra faptului că „despre această situaţie se ştia şi la nivelul Primăriei Reşiţa încă din data de 4 decembrie 2008 când a avut loc o întâlnire între toate părţile implicate în lucrarea de la Colegiu, întâlnire la care am participat şi eu din partea Turist Semenic. Concluzia informării viceprimarului Simescu în urma acestei întâlniri a fost „propun continuarea lucrărilor, aceasta făcându-se pe proprietatea Colegiului Economic şi clarificarea situaţiei terenului, acest lucru neafectând în nici un fel construcţia“.
Doina Rolea
[email protected]