De la pornirea programului ISPA şi până în prezent, au fost lansate zeci de zvonuri şi chiar promisiuni privind străzile ce vor fi reabilitate.
Doar că acum, când lista cu străzile ce vor intra în reparaţii a fost în cele din urmă finalizată, se poate constata că zvonurile au fost exagerate iar unele dintre promisiuni vor rămâne doar la stadiul de cuvinte.
Într-adevăr, vor fi reabilitaţi 47.500 de metri ai reţelei de distribuţie a apei, aceasta urmând să fie şi extinsă cu peste 10.000 de metri, vor fi montate 2.900 de contoare la consumatorii finali, vor fi modernizate staţii de pompare, se vor amplasa hidranţi, etc.
Însă, există cartiere întregi despre care autorităţile spuneau nu demult că vor fi „rezolvate“ prin ISPA şi care acum nu se regăsesc în cadrul programului. „Moniom, Câlnic, Secu şi Cuptoare nu intră în ISPA. Acestea vor fi finanţate prin programe iniţiate de Consiliul Local Reşiţa“, a declarat Adriana Almăjan, şef birou marketing în cadrul AquaCaraş. Rămâne să vedem cât de repede se va întâmpla acest lucru, cu atât mai mult cu cât aceste cartiere sunt printre cele care au nevoie de cea mai multă atenţie.
Prin Programul ISPA, în municipiul Reşiţa vor fi reabilitaţi 47.500 de metri de reţele de distrubţie apă, peste 10.000 de metri de reţea de distribuţie de apă vor fi extinse, vor fi montate 2.900 de contoare la consumatorii finali, vor fi modernizate staţii de pompare, vor fi montaţi hidranţi, etc.
Printre străzile ce beneficiază de reabilitare, se numără Străzile Furnalelor, Castanilor, Rândul I, II, III, IV, Făgăraşului, Petru Maior, Paul Iorgovici, Libertăţii, Traian Lalescu, G.A. Petculescu, Văliugului, Piaţa Republicii, B-dul Republicii, Calea Caranşebeşului, etc.
Pentru reţeaua de canalizare vor fi reabilitaţi colectori principali de pe B-dul. Muncii, Calea Timişoarei străzile Fântanilor, Domanului, Castanilor. De asemenea, vor fi reabilitaţi colectori secundari pe o lungime totală de 24.750 m. Lungimea totală a reţelei de canalizare ce va fi reabilitată şi extinsă este de 35.505 m.
În ceea ce priveşte implementarea ISPA în restul oraşelor, toate reţele de distrubţie ale apei deja existente vor fi reabilitate. De asemenea, în toate localităţile vor fi montate contoare la consumatorii finali, o parte din căminele de vane vor fi reabilitate, vor fi montaţi hidranţi, etc.
„Acestea sunt însă doar o parte din modernizările efectuate prin ISPA. Numărul operaţiunilor este cu mult mai mare“ a declarat Adriana Almăjan, şef birou marketing la AquaCaraş.