Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin
care a fost modificată HG nr.984/2005 privind
stabilirea şi sancţionarea
contravenţiilor la normele sanitar-veterinare
şi pentru siguranţa alimentelor,
informează un comunicat al ANSVSA. Astfel, amenda
creşte de la 3.000 la 50.000 de lei.
De asemenea, pentru neîntreţinerea în
condiţii de igienă şi stare de
funcţionare a spaţiilor şi
instalaţiilor frigorifice din unităţile
care prelucrează, depozitează,
transportă şi valorifică produse
alimentare, amenda va avea valori între 30.000
şi 40.000 de lei (de la 2.000 – 3.000 de lei). La
nivelul judeţului, Direcţia Sanitar
Veterinară Caraş-Severin a efectuat controale
la supermarket-uri şi la magazine alimentare.
„Nu am găsit mari nereguli. La unul din
supermarket-urile din Moldova Nouă, în
depozit nu era foarte curat şi nu erau aranjate
corect produsele. În această situaţie
am aplicat un avertisment. În ceea ce
priveşte păstrarea alimentelor, am găsit
nereguli la câteva pizzerii din judeţ, unde
erau depozitaţi cârnaţi şi alte
alimente, în congelator“, ne-a declarat
Dumitru Stepanescu, directorul adjunct pe probleme de
siguranţă a alimentelor al DSVSA .
Specialiştii vor continua astfel de controale
inopinate şi în perioada următoare.
„Vom continua această campanie, mai ales
că temperaturile sunt ridicate, iar depozitarea
alimentelor trebuie să se facă în
condiţii speciale. De asemenea, vom controla
şi în taberele de copii şi la centrele
de zi pentru persoane vârstnice“, a mai
adăugat Dumitru Stepanescu.
Mianda Mladin
[email protected]