Caraş-Severin, Romania

Absolvent al I.E.F.S. Bucureşti, promoţia 1978, prof. Ioan Balinţ a îmbrăţişat cariera de antrenor imediat după absolvirea facultăţii.

Satisfacţii personale

În timp, a activat la secţii de profil din Oradea, Timişoara, la Centrul Naţional de Juniori din Bucureşti şi la C.S.Ş. Reşiţa. Din 1991 a profesat, pe bază de contract, timp de cinci ani şi opt luni, în Grecia. În 1997, a revenit la Reşiţa, făcând parte din colectivul tehnic al Centrului Olimpic de juniori, având satisfacţia, în opinia sa, de a contribui la lansarea spre marea performanţă a gimnaştilor Cosmin Maliţa, Andrei Munteanu, dar şi a lui Flavius Koczi şi Ovidiu Buidoşo, pe care i-a preluat de la prof. Mircia Ciocănel. Apoi, din septembrie 2006, a lucrat, timp de un an, în cadrul Comitetului Olimpic din Guatemala.

Parcurs profesional

În baza acestui parcurs profesional, antrenorul emerit Ioan Balinţ ne-a declarat: „Solicit Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin să mă ajute să intru în posesia «Ordinului Meritului pentru învăţământ în grad de cavaler», prin Decret Prezidenţial, din 10 decembrie 2004. Şi, rog conducerea C.S.Ş.R. să-mi recunoască activitatea“.

Răspunsuri autorizate

Drept urmare, am discutat cu reprezentanţii celor două instituţii. Domnul prof. Boris Vatzulik, inspectorul general al I.S.J. Caraş-Severin ne-a declarat că, din câte ştie, problema este rezolvată, dar va mai verifica încă o dată. În timp poziţia prof. Ioan Stan, directorul C.S.Ş.R., a fost una tranşantă: „Profesorul Ioan Balinţ a plecat în Guatemala, pe baza unei cereri de concediu fără plată, la scurt timp după venirea mea la club. S-a întors, după circa un an, şi a fost reîncadrat conform legislaţiei în vigoare“.

Marius Moraru

[email protected]