CARAȘ-SEVERIN – CSC Dalboșeț (locul 2, play-out Liga a V-a) a avut până acum o campanie de achiziții interesantă și se mai află în discuții cu câțiva fotbaliști cunoscuți în județul Caraș-Severin! Recent, finanțatorul Adrian Prâsca a făcut o solicitare către Adunarea Generală a AJF pentru ca formația din Valea Almăjului să evolueze în Liga a IV-a în sezonul competițional ce va începe în toamnă!
Au fost aduși recent fotbaliști experimentați precum Alin Bobină (fost fotbalist la CSM Reșița, Muncitorul Reșița, Voința Lupac, Progresul Ezeriș, Minerul Dognecea, CSO Anina și CSC Cărbunari), Alexandru Avramovici (CSM Reșița, Autocatania Caransebeș, Muncitorul Reșița, Voința Lupac, CSM Deva, Magica Balta Caransebeș), Florin Călin (CSM Reșița, CSC Peciu Nou, Progresul Gătaia, Avântul Topolovățul Mare, CSO Deta), Răzvan Ciurea (Gloria Reșița, Progresul Ezeriș, Timișul Șag, Minerul Anina, Nera Bogodinț, Berzovia), Iosif Drăgan, Victor Gîlea și Marius Rotariu, ultimii trei veniți de la Steaua Prigor. De asemenea, Marius Călin va avea un rol dublu, va fi antrenor și jucător. Marius a jucat în trecut la Poli Timișoara, CSM Reșița, Progresul Ezeriș, Muncitorul Reșița, Milenium Giarmata, Timișul Șag și CSM Lugoj.
„Pe lângă pe cei pe care i-am prezentat deja, vom aduce un jucător din Nigeria, care evoluează pe postul de mijlocaș central. De asemenea, negociem cu un portar, care a apărat în prima ligă la Concordia Chiajna. Mai suntem în discuții cu încă doi mijlocași și un fundaș. Toată lumea crede că la Dalboșeț sunt bani, dar lucrurile nu stau chiar așa. Încercăm să ne chibzuim banii pe care-i avem. Bugetul este mic, primim destul de puțini bani de la Primăria Dalboșeț. Eu lucrez în Marea Britanie, am o afacere mică și de trei ani de zile am înființat această echipă la Dalboșeț. Echipa a activat trei ani în Liga a V-a și am avut în lot jucători localnici. În primul an a fost bine, s-a creat emulație și entuziasm, dar pe parcurs mulți tineri au plecat la oraș, iar rezultatele n-au fost cele scontate. Am cheltuit foarte mulți bani atât cu echipa de U17, cât și cu echipa de seniori. Am hotărât să continuăm doar cu echipa de seniori și să luăm două grupe de U9 și U11, amândouă de la Prigor. Vom încerca să ne direcționăm resursele cât mai eficient către echipa mare. Legat de cine va pregăti echipa, Marius Călin va fi antrenor. El are în CV-ul de fotbalist echipe precum CSM Reșița, Poli Timișoara sau Progresul Ezeriș. Este un băiat serios și sunt convins că va reuși să creeze o echipă echilibrată, cu jucători tineri din localitate și cu cei cu experiență pe care i-am adus.”, a declarat Adrian Prâsca.
Din spusele finanțatorului de la CSC Dalboșeț, cel mai probabil, echipa cărășeană va evolua în sezonul viitor, în Liga a IV-a! „Așteptăm vești de la Adunarea Generală a Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin și în proporție de 99% vom evolua în Liga a IV-a. Acum lucrăm la renovarea vestiarelor, băilor și alte lucruri ce țin de partea administrativă pentru a putea îndeplini toate cerințele pentru participarea în Liga a IV-a. Doar în primul an de la înființare am jucat la Bozovici, iar de două sezoane jucăm partidele de acasă pe stadionul din Dalboșeț. Noi am încercat să atragem jucători cu experiență și când am evoluat în Liga a V-a, doar că această divizie nu a fost atractivă, iar majoritatea ne-au refuzat. Toți ne-au transmis că dacă vom reuși să jucăm în Liga a IV-a vor veni cu mare drag. În această perioadă îi vom prezenta și pe jucătorii cu care suntem în discuții.”, a mai adăugat Prâsca.
Colaborarea cu Primăria Dalboșet este una foarte bună, drept urmare la formația cărășeană au venit în această perioadă câțiva fotbaliști experimentați, care au evoluat în eșaloanele superioare. „Am hotărât îmrepună cu Florin Curița, primarul comunei Dalboșeț, să facem acest pas spre Liga a IV-a și să menținem tot grupul pe care l-am avut, plus să mai aducem câțiva jucători cu experiență. Drept urmare am reușit să semnăm cu câțiva fotbaliști care cu siguranță că vor aduce plus valoare la echipă. Primăria din Dalboșeț ne asigură 35.000 de lei pe an calendaristic și baza sportivă, iar eu suplimentez cu atât cât este nevoie. Majoritatea jucătorilor vin de plăcere, asigurăm combustibilul pentru fotbaliștii care vin din alte părți, de exemplu Reșița sau Timișoara, și ocazional mai oferim câte un bonus. Nu este adevărat cum se aude că oferim bani pentru fiecare meci.”, a spus finanțatorul.
Obiectivul principal nu este neapărat un anumit loc în clasament, ci ca spectatorii să revină pe stadion. Finanțatorul se mândrește cu faptul că la meciurile echipei din Dalboșeț au asistat până la 500 de spectatori. „Obiectivul este să atragem cât mai multă lume la stadion și oamenii din localitate să se bucure cât mai mult de fotbal. Au fost foarte multe dezamăgiri în ultima perioadă, cu rezultate mai puțin scontate. Am pierdut câteva meciuri importante și s-a creat o oarecare iritare în rândul suporterilor. Lumea la noi este foarte pătimașă, iar la Liga a V-a jucam cu 200 de oameni în tribună la fiecare meci. De asemenea, am avut un meci în care s-au aflat pe stadion 500 de oameni, cum nici la unele meciuri din Liga 2 nu se vede. Lumea are și așteptări de la noi, s-a creat emulație la echipă și suntem obligați să aducem și rezultate. În cazul în care vom fi în față, sus în clasament, nu ne vom da la o parte. Cu jucătorii pe care-i așteptăm și cu care sperăm să ne înțelegem cred că avem echipă de primele locuri din județ. Avem jucători cu experiență care au mai evoluat la Liga a IV-a și cred că vor face treabă și la echipa noastră.”, a încheiat Adrian Prâsca.
JCS-Ștefan Moraru