Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Desene de pe diferite clădiri reșițene, incluse într-o aplicație digitală interactivă, distractivă și educativă!

Astăzi, de la ora 17:00, va avea loc în Foaierul CUUBB prezentarea publică a unei aplicații prin care harta Reșiței va putea fi descoperită din perspectiva celor 30 de impresionante picturi murale răspândite prin oraș. Trei dintre acestea sunt animate prin intermediul tehnologiei AR (realitate augmentată) și oferă experiențe interactive unice, special gândite pentru a da o nouă viață artei murale. Aplicația RE:Mural reprezintă rezultatul proiectului cultural inițiat de DASH FILM și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, care și-a propus reinventarea desenelor de pe diferitele clădiri reșițene într-o aplicație digitală interactivă, distractivă și educativă deopotrivă.

RE:Mural este rezultatul dorinței noastre de a conecta arta stradală din Reșița cu tehnologia modernă. Utilizatorii pot explora istoria locală, pot asculta povești ale orașului și pot participa la experiențe interactive legate de fiecare mural. Prin RE:Mural, încercăm să stimulăm curiozitatea și creativitatea tinerilor, să le oferim posibilitatea de a se conecta cu patrimoniul și cultura locală într-un mod relevant pentru era digitală.“, a detaliat coordonatorul artistic al acestui demers, Dan Radu Mihai.

Cele trei desene murale care devin portaluri pentru o serie de descoperiri educative interactive sunt realizate de artiștii vizuali Irlo & Corina Nani, Marian Truțulescu și Amina Burloiu, care au colaborat și în faza de animare a desenelor. Mâine, începând cu ora 11:00, va avea loc la Colegiul Național „Traian Lalescu“ o întâlnire a dezvoltatorilor cu principalii viitori utilizatori ai aplicației: liceenii și profesorii lor, alături de care care vor intra în joc direct din curtea liceului.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu