Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Opt asemenea mandate au fost puse în aplicare în județul nostru și în Timiș, la presupuși membri ai unei rețele de droguri de mare risc, care a înflorit în Caraș-Severin!

Descinderile au fost orchestrate astăzi, 16 octombrie, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș Severin.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada iunie 2021 – octombrie 2024, în județul Caraș-Severin s-ar fi constituit și acționat o grupare de criminalitate organizată, specializată în distribuire de substanțe psihoactive și trafic de droguri de mare risc. Persoanele cercetate, cu vârste cuprinse între 20 și 31 de ani, ar fi creat o rețea de clienți cărora le-ar fi vândut substanță psihoactivă 2–MMC și cristal (3-CMC, drog de mare risc) cu sume cuprinse între 150 și 250 lei pentru o doză. Membrii grupului infracțional ar fi procurat substanțele, după care le-ar fi împărțit în doze și le-ar fi distribuit en-detail, unii clienți devenind ulterior furnizori pentru tineri din mediul lor relațional. Sunt puse în aplicare 14 mandate de aducere, audierile fiind desfășurate la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin.“

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod“ Timișoara, precum și al lucrătorilor Biroului Vamal de Frontieră Naidăș.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu