Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mandatele de consilier ale lui Silviu Hurduzeu, Flavius Nedelcea și Ionuț Popovici – invalidate de Tribunal!

Instanța s-a pronunțat, ieri, în cele trei dosare deschise la cererea secretarului general al județului cu privire la validarea, respectiv invalidarea unor mandate obține în alegerile locale din 9 iunie. Întrucât Silviu Hurduzeu a fost ales președinte al CJ, dar ca deschizător al listei de consilieri a obținut și un astfel de mandat, procedural trebuia să renunțe la unul dintre ele, acesta fiind, evident, cel din urmă. În consecință, Tribunalul i-a invalidat mandatul de consilier județean, validându-l în schimb pe cel de președinte al Consiliului Județean.

În ceea ce privește mandatele următorilor doi de pe lista PSD, Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea, acestea au fost invalidate și ele, urmare a deciziei lor de a nu activa în viitoarea formulă a forului județean. Cel puțin în cazul lui Nedelcea, opțiunea se explică prin prezența lui, pe locul 3, considerat eligibil, pe lista de candidați PSD în alegerile parlamentare de la 1 decembrie.

În ceea ce privește mandatele PSD validate de Tribunal, acestea sunt, în ordine, cele ale lui Marius Isac, Gabriela Stuparu, Ioan Crina, Mihai Bona, Elena Borchescu, Viorel Başag, Bogdan Miloş, Dan Sîrbu-Klecs, Valentin Izvernar, Ancuța Pascu şi Gheorge Stoichescu. Urmează, în perspectivă, completarea grupului consilierilor PSD cu următorii trei de pe listă care ar fi Camelia Ene, Ion Coilă și Marin Nedelcu, aceasta în cazul în care nu declină și vreunul dintre aceștia. În plus, trebuie reținut că Marius Isac, Gabriela Stuparu, Valentin Izvernar și Mihai Bona se află și ei pe listele de candidați pentru parlamentare.

Tribunalul a validat, totodată, mandatele de consilier județean din partea PNL ale lui Romeo Dunca (care însă nu va mai fi consilier judeţean din partea PNL, alegând Forţa Dreptei pentru o candidatură în Parlament), Ovidiu Rădoi, Ioan Cojocariu, Liviu Brumar, Doru Coşei, Mircea Teodorescu, Felicia Quint, Ovidiu Chimigeriu, Viorel Lolea, Andrei Apostol, Ovidiu Bistrian și Adrian Dacica, precum și cele ale aleșilor AUR, Bebe Iova, Paul Purea, Sandra Ţepurică şi Sergiu Crețan.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu