Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ați dormit bine? Dar vă văd cam palidă, ce s-a întâmplat? A fost brutală trezirea, ziceți? Iar coșmarul cu MCV-ul, nu-i așa? Lăsați, lăsați, a fost doar un vis, a trecut de mult! Și mai groaznic? Aoleu, Doamne, da’ ce v-a speriat mai rău ca UE? A, de-abia v-ați dat jos legătoarea de la ochi, și primul lucru pe care l-ați văzut a fost Şoșoaca?

Da, vă-nțeleg pe deplin, oricine s-ar fi îngrozit văzând-o, mai ales că, din câte înțeleg, e prima Dvs. întâlnire cu stimabila, până atunci nici nu știați de existența ei. Dar să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, reacția Dvs. a fost impecabilă. În ciuda șocului evident, ați pus-o la punct pe loc, scurt și fără discuții. Un adevărat exemplu de eficiență, așa cum lucrați Dvs. de obicei. Păi ce e asta?! Sat fără câini, sau stat de drept? Și acum că ați salvat nația, puteți să mergeți înapoi la nani, cu adâncile noastre mulțumiri! Fără vigilența Dvs., risca Şoșoaca să deraieze trenul către Apus! Dar dacă-mi permiteți să îndrăznesc a cuteza să vă deranjez cu o întrebare înainte să vă puneți în pătuț… Ați putea să-mi spuneți totuși și mie cum de n-ați mai auzit de Şoşoaca asta până acum? Chiar habar n-aveați că făcea anticamera la ambasada Rusiei de parcă avea card de fidelitate acolo? A, ziceți că nu e ilegal. Firește că nu e, doar suntem democrație, nu Rusia, dar totuși, nici măcar niște semne de întrebare, acolo? Că doar era vorba de un membru extrem de vizibil al Senatului sprijinind și mai vizibil poziția unei țări care amenință des România. Nu v-ați pus absolut nicio întrebare, înțeleg. Mă iertați, domnilor justiţiari puşi de partide prin CC, uitasem că meseria Dvs. presupune să fiți legaţi la ochi.

Dar stați liniștită, doamnă, suntem oameni înțelegători, ce naiba! Oricui i se putea întâmpla să-i scape lucrurile astea mărunte, mai bine să fim pozitivi și să ne bucurăm că v-ați trezit acum, la prezidențiale.

Păi tanti Justiția constituţională, dacă tot nu vedeți și nu auziți, nu mai bine vă schimbăm statuia? Să nu faceți bătături de la sabia aia grea, iar balanța să nu mai scârțâie așa de jalnic când bate vântul… Nu mai bine punem în loc trei maimuțe, aia care nu vede, aia care nu aude și aia care nu vorbește? Ziceți că ultima nu e potrivită pentru că vorbiți? Da, am văzut. Clar și răspicat, cum se cuvine. Și sunt sigură că unii vă vor fi profund recunoscători. Ce vreau să spun cu asta? Nimic, doamnă apărătoare a Constituţiei, nu mi-aș permite vreodată să îndrăznesc a cuteza să sugerez că, trăgând-o pe Şoșoaca pe tușă, i-ați trimis alegătorii cadou lui Georgică. Ăla, bietul de el, oricum n-are șanse să câștige, dar s-ar bucura tare mult să ajungă în turul II… Și mai tare s-ar bucura altcineva să ajungă în finală cu el. Nu, nu vreau să zic nimic cu asta, lăsați, nu vă mai rețin, văd că vă pică ochii-n gură. Vă mulțumim pentru serviciul Dvs. în slujba Constituției și a statului de drept. Vise plăcute, nu vă treziți Dvs., vă trezim noi!

JCS-Nina Curița

Adaugă comentariu