Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta reiese din sentința fără precedent a magistraților cărășeni care, deși casată în parte, a fost menținută de cei de la Timișoara!

Istorica decizie a Tribunalului Caraș-Severin, prin care desființa abuzul de putere al alianței social-democraților de la județ, a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel din Timișoara, care azi a rejudecat cazul.

Dis de dimineață, în 8 octombrie, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, vorbea cu optimism despre decizii istorice, fără precedent, care ar scăpa administrațiile locale de presiunile politice la repartizarea banilor de sus. Mai mult, credea că precedentul judiciar creat de lucrul judecat ar stopa definitiv și irevocabil migrația edililor locali care, până una, alta, indiferent în ce barcă urcă, trebuie să atragă bani pentru comunitățile lor.

Prezența în sală a șefului județului, la final de mandat, i-a impresionat și pe reprezentanții comunelor Buchin și Bucoșnița, care au renunțat la recurs. „Vorbim de reconstituirea fondului împărțit părtinitor de 37 de milioane de lei, unde doar Reșița a fost trasa în piept de 7,5 milioane de lei. Reșița și celelalte primării au câștigat! Decizia de azi este una istorică. Primăriile trebuie să dea banii înapoi, fondul trebuie reconstituit până la finele lunii noiembrie!“, ne-a declarat președintele Romeo Dunca.

Curtea de Apel Timișoara i-a declarat câștigători ai recursului pe cei din Ciudanovița, Măureni, Dognecea, Ticvaniu Mare, Ezeriș, Văliug și Caransebeș (ordinea aparține celor de la Curte), împotriva sentinței istorice a Tribunalului Caraș-Severin, în contradictoriu cu județul și o serie de localități alte localități. Spicuind hotărârea Curții de Apel, remarcăm faptul că Măureniul și Ciudanovița figurează și pe lista celor care au făcut recurs, și pe lista celor cu care s-au luptat în instanță. Un loc privilegiat îl are Răcășdia, care e de două ori, în locuri diferite, pe lista perdanților. Magistrații timișeni au casat în parte sentința celor cărășeni, menținând însă restul dispozițiilor acesteia. Și au obligat județul să plătească 750 de lei cheltuieli de judecată către primăriile Băuțar, Răcășdia și Eftimie Murgu.

Ei bine, Dunca a sperat și… a avut dreptate! Iar revoluția mult așteptată de la Timișoara s-ar putea extinde în toată țara.

JCS-A.M.

3 Comentarii

  1. Hurduzeu, da banii inapoi , pt nemernicia făcută de Crina și acoliții lui,plus nemernicii de la PNL,care au votat contra

  2. Stie DNA ca pana acum banii s-au impartit pe criteriul politic / traffic de influenta/ abuzz de putere?

  3. Cocoscocos Reply

    Rusine și primarilor care s-au vândut pt un pumn de bani,linge-ți blidele lui Hurduzeu, un alt specimen negativ a-l politicii carasene

Adaugă comentariu