Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu sprijinul ADR Vest, două obiective de patrimoniu industrial ale Reşiţei, Funicularul şi Hala Minda, vor fi transformate în locuri accesibile şi atractive pentru comunitate. Pentru proiectele care se înscriu în valorile și principiile Noului Bauhaus European (NEB), primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ din partea de vest a ţării pot obţine finanţări prin Programul Regional Vest 2021-2027!

Raportat la Reşiţa, două proiecte au fost propuse spre finanţare: reconversia Funicularului şi cea a Halei Minda. În acest sens, cei de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest au continuat seria întâlnirilor de lucru cu reprezentanţii Primăriei Reşiţa, în vederea găsirii celor mai bune soluţii de finanţare şi implementare.

„Suntem prima Autoritate de Management din România care oferă acest tip de finanțare. Am continuat seria de workshop-uri dedicate NEB cu reprezentanții Primăriei Reșița, cu care am discutat despre proiectele lor propuse spre finanțare: convertirea Funicularului într-o zonă pietonală, pentru biciclete și de agrement, care conectează cartierele cu dealurile din jur – un proiect ce îmbină patrimoniul industrial și cel natural, precum şi reconvertirea Halei Minda, un fost sit industrial, într-un spațiu dedicat comunității și industriilor creative.“, precizează cei de la ADR Vest.

„Workshop-urile organizate de ADR Vest se aliniază perfect cu conceptul NEB, care promovează colaborarea între instituții, experți și cetățeni. Scopul nostru este să sprijinim primăriile în perfecționarea proiectelor și să găsim soluții eficiente pentru finanțare și implementare.“, a declarat și Georgiana Radac, șef al Autorității de Management pentru Programul Regional Vest.

JCS-Nicoleta Moraru

Adaugă comentariu