Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ce a fost prezentat în cadrul mai multor festivaluri din Europa, America și Asia, filmul regizorului Sabin Dorohoi ajunge și în cinematografe. Călătoria prin țară a filmului „Clara“ va începe vineri, 11 octombrie, la București, urmând să ajungă la Reșița marți, 15 octombrie, când va fi prezentat publicului reșițean în prezența echipei, la Cinema Dacia, cu începere de la ora 19:00!

„În contextul în care 6 milioane de români lucrează în străinătate și mulți dintre copiii lor au rămas acasă, «Clara» spune povestea unei profesoare care lucrează ca babysitter pentru o familie din Germania. Când fiul ei dispare de acasă, e obligată să revină în satul natal din România.“, rezumă regizorul Sabin Dorohoi acțiunea filmului.

Finalizat în 2023 după o muncă de 11 ani, pelicula „Clara“ a fost prezentată în premieră mondială, în noiembrie, în cadrul celei de-a 33 a ediții a festivalului de film de la Cottbus, Germania, una din cele mai importante manifestări dedicate promovării cinematografiei central și est-europene, unde a obținut Premiul Publicului. În acest an, în mai, a câștigat Premiul Bridging the Borders la Festivalul SEEFest din Hollywood, Los Angeles, fiind de asemenea nominalizat în competițiile festivalelor din Kolkata (India) și Al Este din Lima (Peru) și Bogota (Columbia).

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu