Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Organizarea celor trei tururi de alegeri din iarnă se desfășoară conform calendarului, potrivit prefectului Ioan Dragomir!

Ca președinte al celor două Comisii tehnice pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor, pentru Președintele României și, respectiv, pentru Senat și Camera Deputaților, calitate întărită de cea de prefect al județului, Ioan Dragomir asigură locuitorii județului că pregătirea viitoarelor alegeri este în plină desfășurare. „S-au constituit nu unul, ci două birouri electorale, pentru fiecare tip de alegeri și ambele funcționează deja în spațiile puse la dispoziție de Consiliul Județean în Sala Polivalentă. Judecătorul Petru Juca, președintele Tribunalului, a fost numit la conducerea BEJ pentru alegerea Președintelui României, iar judecătorul Rustin Ciasc, la conducerea BEJ pentru alegerile parlamentare. Le-am asigurat condițiile necesare, deja am intrat în program serios.“, a declarat prefectul.

Întrucât, pe fondul comasării localelor cu europarlamentarele, au apărut o serie de probleme în iunie, acum se dorește evitarea repetării acestora, printr-o mai bună instruire a celor implicați din punct de vedere tehnic în derularea proceselor electorale ale celor, din nou, două tipuri de alegeri: prezidențiale în 24 noiembrie și 8 decembrie, intercalate cu cele parlamentare în 1 decembrie. „Astăzi, la ora 11, am avut programată instruirea primarilor și a secretarilor generali pe ambele tipuri de alegeri și continuăm cu completarea birourilor electorale și județene, cu numirea informaticienilor, cu pregătirea în general, pentru ca toată lumea să acționeze de o asemenea manieră încât problemele să fie cât mai puține sau chiar deloc.“, a precizat Ioan Dragomir. Fără doar și poate, greul instruirii și al diseminării informațiilor va cădea pe umerii secretarilor generali ai primăriilor, mai ales în localitățile în care actualii primari în funcție nu vor mai fi aceiași cu cei de la data alegerilor.

Pentru alegerile prezidențiale, termenul de depunere a candidaturilor este 5 octombrie, campania electorală urmând să înceapă în 25 octombrie, ora 00:00, și să se încheie în 23 noiembrie, ora 07:00. Pentru al doilea tur, campania va începe la data aducerii la cunoștință publică a candidaților și se va încheia în 7 decembrie, ora 07:00.

Pentru alegerile parlamentare, termenul de depunere a dosarelor de candidatură este 30 septembrie, campania electorală urmând să înceapă în 1 noiembrie, ora 00:00, și să se încheie la data de 30 noiembrie, ora 07:00.

JCS-Walter Fleck

2 Comentarii

  1. Ex Tinctor Reply

    Dom’ Prefect, da’ până în 17 octombrie va suspendați din funcție că sa vă depuneți candidatura la parlamentare, nu? că așa zice gura târgului de munte…

  2. lipitor de afise Reply

    Nu iti face griji sefu, activul de partid e mobilizat si stie ce are de facut. Indesam voturi in urne cand nu sunt atenti ceilalti sau sunt la toaleta, cei de la urna mobila sunt si ei pregatiti, matale sa ai grija de banii pentru cumparare de voturi si coruperea observatorilor din partidele rivale. Nu uita sa suni goarna si la STS sa nu incurce dreac softurile care numara bine voturile ca sa nu ne minunam apoi de rezultate.

Adaugă comentariu