Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Incendiile de vegetație continuă să fie la ordinea zilei, inclusiv în Reșița, în vreme ce la Băile Herculane salvatorii au avut de stins un autoturism…

Deși temperaturile s-au mai domolit, weekendul a continuat să fie unul de foc pentru pompierii militari cărășeni. Aceștia „au intervenit pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată pe raza a 3 localități din județ: Reșița, Berzasca și Jitin. În urma incendiilor au ars aproximativ 12 ha de vegetație uscată. Tot în weekend, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta cu flacără la coșul de fum al unei gospodării din localitatea Dalboșeț. Incendiul, care prezenta risc mare de extindere la întregul acoperiș, a fost lichidat în scurt timp de pompierii de la Garda de Intervenție Bozovici, înainte de a se produce mai multe pagube materiale. În urma incendiului au ars aproximativ 20 mp de acoperiș. Cel mai probabil, evenimentul a fost cauzat de coșul de fum deteriorat și necurățat de funingine. Incendiul a fost lichidat și nu s-au înregistrat victime.“, transmite ISU, amintind cetățenilor că verificarea, curățarea și repararea coșurilor trebuie efectuate cel puțin o dată pe an, de către o persoană autorizată.

Iar duminică, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în localitatea Băile Herculane. „În urma incendiului, autoturismul a ars în proporție de 70%. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Punctului de lucru din localitatea Băile Herculane, cu o autospecială de stingere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime!“, ne asigură salvatorii.

La tabloul misiunilor s-au mai adăugat și 14 de acordare de prim ajutor și de asistență de persoane aflate în dificultate, derulate tot în weekend.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu