Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe incompatibile cu volanul a fost principala cauză de dosar penal în weekend!

În perioada 13-15 septembrie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe această linie au acționat în județ, aplicând nu mai puțin de 419 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 206 au fost pentru viteza excesivă!

„Ca măsură complementară, au fost reținute 57 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare. 27 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehicule, depășind limitele de viteză cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3 și 4 luni. Totodată, 24 de bicicliști și 30 de pietoni au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, informează Poliția județului.

Oamenii legii dau ca exemplu două cazuri. Unul produs în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30, când polițiștii rutieri de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au tras pe dreapta, pe DN 6, la Teregova, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani din Armeniș. Acesta a reușit să obțină, la alcooltest, un scor de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar duminică seara, în jurul orei 19.40, autoturismul condus de un reșițean de 70 de ani a fost oprit de polițiști pe Bulevardul Republicii, unde s-a constatat că omul urcase la volan deși avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare indicată în urma testării cu aparatul etilometru. Cei în cauză au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar cercetările sunt continuate.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu