Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În prima etapă a campionatului Diviziei A, Seria A, handbalistele de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița au pierdut, pe teren propriu, scor final 23-42 (11-21), cu CS Activ Prahova! Handbalistele pregătite de prof. Cristian Busuioc au întâlnit probabil cel mai puternic adversar din această serie, o formație care are în componență jucătoare care au mai evoluat în Liga Națională!

Formația reșițeană va mai întâlni de-a lungul campionatului ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, CSU Cluj-Napoca, CS Star Mioveni, CSU Oradea, CSO Teutonii Ghimbav, CSU Universitatea de Vest Timișoara, CSM Făgăraș și HC Harghita.

„Dacă te uiți la lotul de jucătoare, media de vârstă pe care o avem noi în acest moment este de 20 de ani, iar în cealaltă parte, la CS Județean Prahova, se regăsesc foarte multe handbaliste care au evoluat în Liga Națională. Este o echipă care are obiectiv promovarea. Îi știm parcursul, de câțiva ani este prezentă la barajele de promovare. Se pare că anul acesta lotul lor este mai puternic decât în ultimele sezoane. Le dorim mult succes. Cât despre noi, nu vreau să iau decât aspectele pozitive. Față de anii trecuți, în care ne chinuiam să alcătuim un lot de 16 jucătoare, avem acum 19. Desigur, împreună cu junioarele care joacă cu dublă legitimare. Este o echipă care sperăm să crească de la meci la meci. Când vorbesc despre aspecte pozitive, mă gândesc și la faptul că, în mod sigur, au avut de învățat din acest meci. Am întâlnit poate cel mai puternic adversar din seria în care am fost repartizați, o serie de zece echipe. Sunt anul aceasta doar două serii. Va fi un campionat mai lung, tur-retur, în care noi avem obiectivul de a progresa de la joc la joc. Consider că fetele s-au dăruit, au încercat să țină aproape de adversar. E normal să fie multe greșeli, dar le vom corecta. A fost debutul în acest sezon competițional și, în mod sigur, am întâlnit o favorită la primele locuri și la promovare.”, a spus antrenorul Cristian Busuioc.

În etapa secundă, CSU Reșița va juca pe 21 septembrie, în deplasare, cu CS Star Mioveni.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu