Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Spune Dunca, după ce județul este din nou executat silit pentru bani deja achitați lui Flavius Bozu, fostul manager de la muzeu!

Episodul se repetă în prag de alegeri, la fel ca în mai, înainte de locale. Atunci erau blocate conturile județului, acum e sub sechestru doar vechitura președintelui. Situația din mai făcea rău întregului județ, fiind blocate proiecte, asfaltări și altele. Acum, sechestrul pus pe autoturismul Volkswagen Touareg alocat șefului județului n-are decât rol de lovitură de imagine, pentru că mașina nu mai are vreo valoare impresionantă, având deja la bord aproape jumătate de milion de kilometri.

În spatele ambelor executări silite este Flavius Bozu, fostul manager al Muzeului Banatului Montan, folosit în mai de Hurduzeu ca monedă electorală. Drept răsplată, Dunca spune că va lua mașina nou-nouță (Fordul Kuga) ce i-a revenit vicelui Marius Isac, cu ajutorul stângii de la județ.

Ce s-a întâmplat de fapt? Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, ne-a explicat: „E vorba de același proces, noi nu avem datorii la el. El insistă, pentru că noi, în timpul în care ne-am judecat, i-am plătit o parte din salarii. Și el a rămas cu sentința pe toată suma, fără să spună că de fapt a încasat banii. Și el îi mai vrea o dată! Acuma s-a dus la executor și a pus sechestru pe mașina Consiliului Județean, dar pe a mea, care are o valoare de rahat. Că așa fac ei, pesediștii, se pregătesc de campanie și ei. În luna mai au fost conturile blocate tot din cauza asta, dar s-au deblocat pentru că noi am plătit atunci. Erau mai multe plăți. Niște nenorociți sunt ăștia, frate, Doamne ce ați avut aici! Și acum e înainte de alte alegeri, păi cum? Pregătesc campania de acuma. Mă găseau cu polițistul, făceau poză. Credeți că ăștia nenorocesc județul de azi, de ieri? Ăștia-s înșurubați de ani de zile! Voi habar n-aveți ce-i acolo…“

Dunca a făcut, cu ajutorul secretarului general al județului, Darian Ciobanu, contestație la executare, cerând Judecătoriei Reșița să suspende executarea silită, să anuleze procesul-verbal și toate actele făcute de executorul judecătoresc.

Șeful județului a detaliat începutul conflictului dintre administrația cărășeană și fostul șef de la muzeu: „Flavius Bozu, fostul manager neperformant de la Muzeul Banatului din Reșița e unul din protejații cooperativei tovărășești de partid pe care am găsit-o înfiptă peste tot în 2020. După ce a încasat salarii fără ca activitatea muzeului să reprezinte vreo minune, împărțind biroul cu soția devenită secretara directorului, postura în care chiar el se găsea – lucru de altfel aparent normal și legal, dar total sfidător la adresa bunului simț – acum a prins curaj. Stimulat probabil de victoria în alegeri a ortacilor lui de partid a ieșit la atac la banul public. Niciodată până azi nu a venit în mod normal și civilizat la departamentul economic de la CJ pentru a cere explicații și a se lămuri despre situația plăților ce trebuiau făcute către el, dacă chiar avea vreun dubiu. Plăți care, de altfel, au fost rezolvate de mult. Modul ordinar în care a pus sechestru asupra unui autoturism cu 450.000 kilometri doar pentru a mă putea pune în situația de a fi opri în trafic și eventual pozat pentru a mă umili, spune mult despre caracterul acestui fost angajat. Dacă chiar îl interesau banii, datoria era reală și nu exista o altă soluție de negociere, era mult mai indicat să pună sechestru pe oricare din cele 6 mașini noi achiziționate în acest an. Dar el are treabă cu mine, nu cu vechitura cu jumătate de milion de kilometri parcurși. Dar asta e! Și fiindcă sunt tovarăși de partid, voi schimba mâine, pentru câteva zile, vechitura pe care o folosesc, cu cea noua a vicepreședintelui Isac. Pentru că așa e normal! Ca, la greu, un vice să sară în ajutorul șefului lui. Cine știe, poate că fiind între ei, scapă de sechestru mașina, până îl dovedim pe impostor în instanță. Arătând negru pe alb că dl Bozu vrea doar să-și însușească niște bani publici necuveniți.“

JCS-A.M.