Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La care se adaugă 609 de sancțiuni contravenționale aplicate celor surprinși încălcând normele rutiere! În cele 3 zile, în perioada 6-8 septembrie, au fost retrase și 13 certificate de înmatriculare. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru viteză excesivă (287)!

Mai mult decât atât, „19 conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehicule, depășind limitele de viteză cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3 și 4 luni. Totodată, 17 bicicliști și 152 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, a precizat Poliția județului.

Printre exemple, polițiștii amintesc cazul unui bărbat de 32 de ani din Iablanița, al cărui autoturism a fost tras pe dreapta pe DN 6, pe Centura Ocolitoare a Municipiului Caransebeș, în noaptea de duminică spre luni. Cu această ocazie, oamenii legii au putut constata că șoferul n-avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai rău de atât, în mașină mai era, ca pasager, proprietara, o femeie de 45 de ani care i -ar fi încredințat bărbatului autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea că acesta nu deține permis de conducere.

Într-un alt caz surprins în seara precedentă, în jurul orei 3.50, polițiștii caransebeșeni au tras pe dreapta, pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani, care a obținut un rezultat de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat la testarea cu etilometrul. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice. În ambele cazuri, cercetările sunt continuate în cadrul dosarelor penale întocmite de polițiști.

JCS-A.M.