Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În cursul zilei de marţi, pompierii din cadrul Detașamentului Reșița au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la vegetație uscată și extindere la un sălaș din Reșița, mai exact din zona Câlnic!

La fața locului s-au deplasat 22 de militari și 7 autospeciale de stingere, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Reșița cu o autospecială de stingere și o cisternă pentru transport apă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, propagându-se la o altă construcție din apropiere cu risc de extindere și la alte construcții, inclusiv la alte imobile din apropiere. În urma incendiului au ars aproximativ 20 ha de vegetație uscată, mărăciniș, 30 de traverse de cale ferată, 5 sălașe (adăposturi animale), construite din lemn/chirpici /tablă. Motiv pentru care a fost solicitat și un echipaj din județul Timiș cu o autospecială de stingere și 5 militari. Incendiul a fost lichidat astăzi de dimineață și nu s-au înregistrat victime.

Totodată în ultimele două zile, pompierii militari si voluntari au fost solicitați să intervină pentru stingerea altor incendii (vegetație uscată, acoperiș casă, deșeuri), în localitățile Vărădia, Cornereva, Moldova Nouă, Oravița, Ohabița, Liubcova și Pojejena. Intervenția de la Pojejena este încă în curs de desfășurare.

JCS-Denis Dutca