Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – O firmă din Bocșa vrea să deschidă o fabrică de profil cu o linie de producție de 13 unități. Conform primarului Mirel Patriciu Pascu, certificatul de urbanism a fost deja emis, în prezent fiind în lucru documentația necesară obținerii autorizației de construire. În opinia sa, această etapă ar putea fi încheiată iarna aceasta, urmând ca, la primăvară, să înceapă construirea viitoarei fabrici!

Din declarația sa, am reținut că firma în cauză a cumpărat o suprafață de cinci hectare în platforma industrială a orașului. „Încep cu această linie, dar nu cred că vor rămâne aici, pe viitor ar putea avea în vedere inclusiv producția de componente. Bănuiesc că s-au gândit și la dezvoltarea fabricii atunci când au achiziționat suprafața.”, ne-a declarat primarul Pascu.
Din aceeași sursă, reținem că, la începutul anului viitor, la Bocșa este așteptat să sosească din China un autobuz electric destinat transportului public, comandat de firma care vrea să deschidă fabrica. Autobuzul va servi drept model pentru cei interesați să vadă efectiv ce se va produce la Bocșa.

Un alt aspect important va fi cel legat de service-ul autobuzelor care vor fi produse aici. Mare problemă în opinia primarului, întrucât în țară sunt puține firme care pot face asta. În principiu, dacă orașul va avea o firmă care produce autobuze electrice, aceasta ar trebui să asigure și service, pentru că va avea obligația de a oferi garanție. Lucru salutat de Mirel Patriciu Pascu deoarece, în opinia sa, o firmă capabilă să repare autobuze electrice le va putea repara și pe cele produse de alții. Adică numai bine pentru cele patru autobuze electrice pe care primăria le-a cumpărat deja și pe care Pascu vrea să le vadă cât mai curând în circulație pe străzile orașului.

Întrebat în legătură cu momentul finalizării construcției viitoarei hale, primarul se abține să facă estimări. Este însă convins că firma în cauză nu va pierde timpul, întrucât, în exprimarea sa, „nimeni nu plătește ca să comande și să aducă un autobuz destinat pentru transportul public pe care să-l țină degeaba”. Mai reținem doar că, cel puțin la început, viitoarea fabrică va crea în jur de 100 de locuri de muncă.

JCS-I.I.