Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Drogurile și alcoolul la volan au devenit, din păcate, o obișnuință pe drumurile județului. În doar 24 de ore, sau mai exact în prima parte a nopții de joi spre vineri, veselia incompatibilă cu volanul a fost întreruptă în trei cazuri, două cu droguri, la Reșița și Bocșa, și unul cu alcool, la Greoni!

Poveștile au debutat la ora 23.37, când polițiștii rutieri reșițeni au tras pe dreapta, pentru control, pe Bulevardul A.I. Cuza din Reșița, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din Bocșa, în cazul căruia există „suspiciuni rezonabile referitoare la consumul de substanțe psihoactive, în urma testării acestuia cu aparatul din dotare. În jurul aceleiași ore, polițiștii din Bocșa au depistat pe strada 1 Mai din oraș, alt tânăr, de 27 de ani, care conducea un autoturism și care a fost testat cu aparatul din dotare, stabilindu-se că există suspiciunea consumului de substanțe psihoactive.“, informează Poliția județului.

În cel de-al treilea caz, depistat la ora 1.49, a fost vorba despre alcool. Polițiștii de la Secția 8 Rurală Oravița au tras pe dreapta, la Greoni, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani, ce a fost supus testării cu alcoolscopul, aparatul indicând un rezultat de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În toate cele 3 cazuri, persoanele depistate au fost conduse la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea prezenței alcoolului și s substanțelor psihoactive în organism. De asemenea, acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite, în vederea tragerii la răspundere penală a celor vinovați. Pentru a preveni accidentele rutiere care pot fi înregistrate pe fondul conducerii sub influența alcoolului și a drogurilor, dar și din alte cauze, polițiștii cărășeni sunt în permanență la datorie și acționează pe drumurile publice din județ, cu toate mijloacele tehnice din dotare. Circulați responsabil! Nu vă asumați și nu generați riscuri pentru siguranța traficului rutier!“, a încheiat Poliția județului.

JCS-A.M.