Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deși cifrele sunt în scădere, continuă să rămână impresionante. La orașe, numărul spargerilor este aproape dublul celor de la sate! Se fură și ziua-n amiaza mare, din rafturile magazinelor!

Oamenii legii atrag atenția cetățenilor, dar și firmelor: „Asigurați-vă că ați luat toate măsurile de siguranță pentru a nu da posibilitatea hoților să vă păgubească! În Caraș-Severin, în acest an, furturile din locuințe au scăzut cu 7,4%, fiind înregistrate 175 de astfel de infracțiuni. În mediul urban acestea au scăzut cu aproape 12% și au fost înregistrate 113 furturi din locuințe, iar în mediul rural 62. Furturile din societăți comerciale au scăzut de asemenea, cu peste 7,8%, fiind înregistrate 129 de fapte. Cea mai mare scădere, de peste 30%, a fost înregistrată în mediul rural!“

Așa cum era de așteptat, majoritatea furturilor (92,2%) s-au comis în societăți comerciale care nu aveau sisteme de pază și alarmare. Doar 7,8% dintre infracțiuni au vizat societăți comerciale prevăzute cu sisteme de alarmare. Cele mai multe furturi înregistrate au fost prin efracție, forțarea și escaladarea geamurilor, ușilor, gardurilor, precum și în timpul programului, de pe raft.

„Pentru a preveni comiterea acestor infracțiuni, polițiștii cărășeni au desfășurat în acest an 1.159 de controale pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333 din 2003, republicată, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. În urma neregulilor constatate cu ocazia acestor acțiuni de control, au fost aplicate, în cele 9 luni, 266 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.800 de lei.“, precizează Poliția județului.

JCS-A.M.