Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Post mortem, placheta cu titlul i-a fost înmânată, azi, Ramonei Viţa de către preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, în cadrul unui emoţionant eveniment găzduit de Sala de şedinţe a Palatului Administrativ din Reşiţa!

Alături de familie, au participat la festivitate parlamentari, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Prefecturii, colegi de ansamblu, prieteni şi alţi iubitori ai folclorului bănăţean. Titlul i-a fost acordat regretatului taragotist prin votul consilierilor, exprimat în cadrul şedinţei CJ din luna august.

“Laudatio” a fost susținut de către directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS), Daniel Iosif Szusz.
“Personalitate recunoscută a muzicii populare româneşti, Petru Vița face parte din pleiada de oameni talentaţi care și-au dedicat întreaga activitate pentru deservirea comunității, pe care cu mândrie a reprezentat-o. Pentru toate aceste merite, sunt onorat să-i acord astăzi, din păcate post-mortem, acest titlu, ca o încununare a strădaniei și dăruirii sale pentru comunitatea din județul Caraș-Severin.”, a declarat președintele Romeo Dunca.
Petrică Vița a fost considerat de specialiștii din domeniu ca fiind unul dintre cei mai buni taragotiști din țară. A fost conducătorul orchestrei “Virtuozii Semenicului” a CJCPCT Caraș-Severin, alături de care a reprezentat Banatul Montan peste tot în lume.