Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu ne-a vorbit despre o inițiativă a PSD, menită să protejeze minorii, care va acorda țigărilor electronice același tratament ca și celor clasice!

„Este o inițiativă PSD menită să-i protejeze pe minori. Țigările electronice, chiar dacă sunt mai puțin dăunătoare decât cele clasice, dau naștere și întrețin un viciu ce creează dependență. Prin urmare,  prin modificările propuse, nu se mai face distincție între tutunul clasic și țigaretele ori dispozitivele electronice și se vor interzice vânzarea către tinerii cu vârsta sub 18 ani!“, a subliniat deputatul cărășean.

Este vorba despre o inițiativă legislativă menită să schimbe normele vizând țigările electronice și alternativele de tutun, în sensul că nu se mai fac diferențe între acestea și țigările clasice.

După ce s-au făcut mai multe studii vizavi de alternativele electronice la fumat, care beneficiau de un tratament special în legislația românească, s-a luat decizia acordării aceluiași tratament cu produsele obișnuite. Mai mult decât atât, propunerea legislativă urmărește interzicerea oricăror forme de publicitate pentru produsele de tutun și țigările electronice. Iar ambalarea se va face cu avertismente similare vechilor produse. În plus, se va interzice publicitatea care să prezinte asemenea produse într-o lumină terapeutică sau stimulatoare. Până la urmă, orice țigară e țigară, fie ea și electronică…

JCS-T.K.