Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nu e vreo greșeală în exprimarea de mai sus, întrucât nu ne referim la spații verzi, cum s-ar putea crede, ci la noi stații de încărcare pentru vehicule electrice, pe care primăria le vrea amenajate în oraș în perioada următoare!

„45 de stații vor fi construite în 22 de locații, acestea fiind atât cu încărcare cu curent continuu, cât și cu curent alternativ.”, arată primarul Ioan Popa în referatul de aprobare al proiectului votat de consilierii locali în recenta ședință.

Concret, au fost aprobate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru obiectivul amintit. Conform devizului general, valoarea totală a investiției este de 6,58 milioane de lei cu TVA, din care construcții și montaj 3,38 milioane de lei cu TVA. „Având în vedere numărul tot mai mare de autovehicule electrice din oraș, la începutul anului 2023 erau înmatriculate 77 de asemenea vehicule, și ținând cont că numărul acestora va fi în creștere în perioada următoare, conducerea orașului dorește să vină în sprijinul posesorilor de autovehicule electrice!”, se mai arată în documentul întocmit de primarul Reșiței.

JCS-I.I.