Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean Marius Damian şi-a exprimat compasiunea pentru cei afectați de evenimentele tragice provocate de cutremurele din Turcia și Siria!

„Mă rog pentru cei a căror viață a încetat din cauza acestei tragedii, pentru cei care și-au pierdut familia și mă rog pentru ca salvatorii să aibă puterea să salveze cât mai multe vieți. În astfel de momente de doliu național trebuie să dăm dovadă de solidaritate și de umanitate și să fim alături de cei aflați în nevoie. România este alături de poporul Turciei și felicit Guvernul României pentru mobilizare, prin faptul că au trimis echipe formate din militari special antrenați pentru astfel de proceduri, alături de medici, cu scopul de a ajuta la salvarea a cât mai multe vieți. Din nefericire, acest eveniment tragic ne reamintește de cutremurul care a marcat România în anul 1977, când un dezastru natural similar a dus la pierderi colosale și a provocat moartea a peste 1400 de persoane, alte 11.300 fiind rănite.“, a spus parlamentarul PSD.

Acesta mai susţine că România trebuie să fie pregătită pentru situații de urgență de orice fel, iar Guvernul României trebuie să ia din timp toate măsurile astfel încât să putem răspunde cu tehnică și oameni pregătiți pentru orice situație. „Am văzut în aceste zile cum românii dau dovadă de solidaritate și empatie în aceste momente, iar acest lucru îmi umple sufletul de bucurie. Din păcate, tot ce putem face este să ajutăm cum putem și să ne rugăm pentru poporul turc și cel sirian. Să ne rugăm cu toții pentru acești oameni aflați în durere!“, este îndemnul lui Marius Damian.

JCS-L.A.