Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul social-democrat cărășean se raliază poziției ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în privința necesității ca Serviciul de Ambulanță să fie dotat urgent cu autospeciale!

„Este absolut îngrijorător că-n prezent jumătate din parcul auto al Serviciului Național de Ambulanță este mai vechi de 10 ani și că sunt nefuncționale peste 3000 de autospeciale, a subliniat oficialul. Nu este acceptabilă lipsa de interes și de performanță a Departamentului pentru Situații de Urgență care, deși a avut însărcinarea și resursele financiare corespunzătoare, a eșuat grav să facă achiziția numărului de ambulanțe programat“.

Silviu Hurduzeu a atras atenția asupra faptului că DSU, condus de Raed Arafat, n-a reușit să ia nici măcar jumătate din minimul necesar de ambulanțe, iar o parte semnificativă din ceea ce s-a achiziționat a mers la SMURD (337 de bucăți). „Nimeni nu contestă meritele domnului Arafat privind SMURD, însă cifrele nu mint. Iar explicațiile sau justificările nu pot înlocui ambulanțele lipsă și nici nu pot salva vieți“, a încheiat social-democratul.

JCS-T.K.