REŞITA – Încă trei terenuri vor intra în propietatea publică a Reşiţei ca urmare a unei alte donaţii făcută de marele dezvoltator imobiliar Ceetrus România!
Şedinţa ordinară a Consiliului Local desfăşurată recent a avut pe ordinea de zi nu mai puţin de 34 de proiecte de hotărâre. Printre acestea s-a numărat şi cel cu privire la oferta de donaţie din partea Ceetrus România, către municipiul Reşiţa, a trei terenuri cu o suprafaţă totală de peste 1.600 mp. Este pentru a doua oară când acest mare dezvoltator imobiliar donează Reşiţei terenuri pentru proiectele de dezvoltare ale oraşului. Anul trecut, tot în luna octombrie, Ceetrus România a donat cinci terenuri cu o suprafaţă totală de peste 39.000 mp, în vederea amenajării de către autorităţile locale a unei reţele de transport public.
După cum bine ştim, o parte semnificativă din fosta platformă Mociur a fost cumpărată de Ceetrus România, care şi-a manifestat interesul de a demara în această zonă a oraşului mai multe proiecte de dezvoltare imobiliară, proiecte ce vor fi corelate cu strategia de dezvoltarea a municipiului de pe Bârzava. Astfel, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii în cartierul Mociur a fost identificat un traseu optim pentru realizarea unui drum de transport rutier, cu patru benzi către platforma industrială.
„Ceetrus a donat terenuri pentru că în acest mod se poate semna finanțarea, având şi aceste terenuri în portofoliu, drumul se suprapune mai exact peste aceste parcele care au fost donate de către Ceetrus. Este în procedura de licitaţie execuţia drumurilor din Mociur, parcela despre care ştiţi, cu 4 benzi către platforma industrială de pe proprietatea Ceetrus. Noi sperăm în primăvara următoare să atribuim lucrarea, după care, fără să fie o lună stabilită cu exactitate, vor începe lucrarile şi la ele tot în 2023, dar suntem puţin prea departe; mai întâi să avem drumuri şi după aceea vorbim şi de începerea proiectului Ceetrus“, a declarat city managerul Reşiţei, Claudiu Kiss, vizavi de acest subiect.
În ceea ce priveşte regimul juridic al acestor terenuri, vor intra în proprietatea publică, rămânând pe toată durata existenţei lor de uz şi de interes public.
JCS-Nicoleta Moraru