REŞIŢA – Activitatea din unităţile de învăţământ antepreşcolar rămâne în continuare în atenţia administraţiei publice locale.
Aflate sub coordonarea Creşei Banatului Montan, instituţie din cadrul Consiliului Local, creşele din municipiul Reşiţa au intrat într-un proces de transformare, devenind astfel parte a sistemului național de învățământ ca unități de educație timpurie antepreșcolară. Cel mai important aspect este faptul că, pe lângă componentele de sănătate şi îngrijire, a fost adăugată o a treia, absolut necesară, şi anume, cea educaţională.
Prin Compania Naţională de Investiţii, cu o investiţie de aproximativ 12 milioane de lei, în cartierul Govândari se va construi o creşă ultramodernă. Administraţia publică locală se preocupă în continuare de activitatea din aceste unităţi de învăţământ, venind astfel în sprijinul părinţilor.
„În acest sens, în 2022 am crescut numărul de copii din creșe de la 74 la 120, astfel încât să reducem la minim cererile în așteptare. Pentru a veni în sprijinul părinților am dublat numărul de angajați, asigurând astfel un program prelungit (7:00 – 17:00). Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin, s-au ocupat șase posturi de educator-puericultor, alte șase urmând a se ocupa până la sfârșitul anului. Pe o perioadă de 6 luni ne-am bucurat de activitatea unor voluntari străini din cadrul European Solidarity Corps, prin bunăvoința Asociației Nevo Parudimos. Am demarat proiectul pentru construirea unei creșe ultramoderne în cartierul Govândari, prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 11.866.810 lei“, au precizat reprezentanţii administraţiei publice locale.
JCS-Nicoleta Moraru