Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Din aproximativ 1500 de candidaţi, doi elevi din Caraş-Severin au fost admişi la Colegiul Naţional Militar de la Alba Iulia!

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele inițiale ale repartizării în colegiile militare. Listele cu elevii admiși cuprind mediile de admitere și colegiile la care au fost repartizați. Înscrierile pentru cele 5 colegii naţionale militare din ţară au început încă din luna ianuarie, candidaţii trebuind să îndeplinească criteriile specifice de recrutare: vârsta de cel mult 16 ani, împliniți în anul 2022, şi să fie absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial. După susţinerea probelor de selecție (probe psihologice, fizice, interviu de evaluare finală şi test de verificarea cunoştinţelor) în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare, precum şi după efectuarea examinării medicale în unitățile sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, au fost admişi 600 de elevi dintr-un total de aproximativ 1.500 de candidaţi.

Pe lista celor „reuşiţi“ se află şi doi candidaţi din judeţul Caraş-Severin: Daria Drăghia, de la Liceul Tehnologic „Decebal“ Caransebeş, admisă cu media 9,12 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, şi Ionuţ Cernescu Brânzei, de la Şcoala Profesională Agricolă Cornereva, admis la acelaşi colegiu cu media 8,58. „Am ales liceul militar pentru că acesta a fost visul meu de când eram mică și mereu mi-am dorit să am o carieră militară. Mi se pare că este una dintre cele mai frumoase meserii din lume și sunt mandră de mine că am ales să fac parte din Armata Română“, a declarat Daria pentru CAON.

Şi cei de la Primăria Cornereva l-au felicitat pe Ionuţ. „Felicitări! Ne mândrim cu tine“, i-au transmis băiatului care demonstrează că dacă vrei să faci școală, o faci oriunde.

Ultima medie de admitere în acest an a fost 7,93, în calculul mediei de admitere s-a luat nota de la Evaluare Naţională, media generală din clasele V-VIII precum şi nota de la testul grilă la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică.

JCS-Nicoleta Moraru