Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aproape 93.000 de lei vor fi alocați de Primăria Reșița pentru susținerea proiectului derulat de Crucea Roșie. Banii vin din bugetul local și vor fi acordați Filialei Caraș-Severin a Crucii Roșii (CR) prin Direcția de Asistență Socială!

Cu această sumă, primăria susține îngrijirea la domiciliu a 43 de vârstnici în următoarele șase luni. Trebuie spus că, în toamna lui 2018, CR Caraș-Severin și Direcția de Asistență Socială au încheiat un parteneriat în vederea derulării unui proiect vizând vârstnicii orașului, în care Crucea Roșie este lider.

Bugetul total al proiectului a fost de 2,56 milioane de lei, din care 1,46 milioane de lei alocați spre CR, iar 1,09 milioane de lei atribuiți Direcției de Asistență Socială, primăria contribuind cu aproape 22.000 de lei. Implementarea proiectului se încheie pe 16 februarie, dar consiliul local și-a asumat încă din 2018 obligativitatea de a susține financiar proiectul încă șase luni. În consecință, CR Caraș-Severin a solicitat susținerea financiară a primăriei, iar, în acest sens, consilierii locali și-au dat votul favorabil în ultima ședință de consiliu local.

Conform celor de la Crucea Roșie, dintre cei 43 de vârstnici îngrijiți la domiciliu, 15 sunt persoane semidependente și 28 au nevoie de sprijin pentru activitățile de zi cu zi. Banii alocați lor vor fi plătiți către CR în baza unei cereri, a unui raport de activitate și a documentelor justificative prezentate lunar de către CR.

JCS-Ionel Ivașcu